Dr. Michael Laitman

Tükrök leszünk a Teremtő számára

A Zohár, „Miketz” fejezet,  61. bekezdés Nukva , amit úgy hívunk éjszaka, ő egy tűkör, ami a  Hochma megvilágítását jelenti. És miután nincs más megvilágítás a  Hochmának egyetlen Partzufban sem  rajta kívül, a Nukvát ” tükörnek” vagy „viziónak” hívjuk. Ennek megfelelően az éjszaka az egy vízió.

Nukva egy betöltendő vágy, amely képes arra, hogy hasonló legyen a Teremtőhöz, a vágy az adományozásra, mert Őt látja maga előtt.  Minde vágyunk felnő Nukvához, Atzilut világának Malchutjához.

Ha ezeket a vágyakat az adományozáshoz irányítjuk, és azt akarjuk, hogy egyesüljenek más lelkekkel, belépnek  Atzilut világának Malchutjába, és egyesülnek egymással. Ezen a módon hasonlóvá lesznek  Atzilut világának Zeir Apinjához és egy kapcsolat jön létre, ahol Zeir Apiun és Malchut ősszeérnek.

Nukva hasonlóvá lesz  Zeir Anpinhoz, vagy másképp mondva a teremtmény hasonló lesz a Teremtőhöz.  Amikor a teremtmény rendesen felkészül, a Teremtő belevésődik, tehát a teremtés lesz az Ő tükre. Ezért ezt úgy hívjuk, hogy a „Teremtő fényképe”.

Ha a kapás vágyunk élvezetre talál ugyanazon a módon, mint a Teremtő,( más szavakkal, amikor adakozóvá válik), úgy hívjuk, hogy a „Teremtő fényképe”

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.