Dr. Michael Laitman

Magadtól nem tudod feltárni a Zohárt.

A Zohárban a bennünk lévő minőségek és vágyak midenféle tipusáról olvasunk. Mint az állapotokról is, amiin átmegyünk. Együtt ki kell fejtenünk erőfeszítéseket, hogy megpróbáljuk felismerni őket magunkban.

Nem hatékony egyénileg minden ember számára, hogy megpróbálja feltárni  ezeket a minőségeket és vágyakat.  Inkább azért kell küzdenünk, hogy a lelkek olyan közös edényében (Kli) fedezzük fel,  mit a Fáraó, Mózes, és mások, akik nem létezek saját magukban. Az emberek nem tudják, hogy ők kicsodák, és mit szimbolizálnak.Ő nem tudja felismerni ezeket a minőségeket, nem láthatja az összeköttetéseket közöttük, nem ér fel a szijeikre.  Ő csak a hangokat hallja és a szavakat. Úgy kell tekintenünk őket, mint egy kollektív struktúra, mint lelkünk tíz közös Sefirotja.

Valóban, a Zohár könyívének szerzői az a tíz barát volt, akik egy egész közös edényben összekapcsolódtak, és lérték miden szit korrekcióját. Úgyanezen a módon kell elképzelnük saját állapotunkat.

Természetes minden embernek megvan a saját  személyes érzéke, amellyel érezheti a spirituális világot, amit mindenki számáta a tíz Sefirot tarlamaz. Mindazonáltal a mi mukánk soha nem lesz teljes , hacsak nem kapcsolódunk a lélek közös ewdényéhez, amit szintén a tíz Sefirot tartamaz , a komplett  HaVaYaH.-ban.

ft

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

62 queries in 0,959 seconds.