Dr. Michael Laitman

A Shechina illuminációjának felébresztése

Amikor a Zohárt olvassuk arra kell törekednünk,  hogy egy ember vagyunk, egy szívvel, azért, hogy hasonlóak legyünk a Felső Fényhez,  mert az a vágyunk, hogy kifejtse befolyását rajtunk. Moshe Cordovero , a nagy Kabbalista (Ramak,15. század CE) a következőket írja könyvében, az Ohr Yakar-ban.

“Amikor olvassuk a Zohár könyvét , felébresztjük a becsületes emberek lelkének erejét, és megújítjuk a Fényt, ami e könyv összeállításának idején tárult fel. Tehát a Shechina –a lekek gyűjtőhelye,- sugároz és vílágit minket ezzel a Fénnyel.  És mindenki, aki tanulmányozza ezt a könyvet, visszatér és felébreszti a Fényt, amit Shimon Bar Yochai rabbi és barátai tártak fel ebben az időben …”

Ezért mi is várjuk a Fényt, ami a Zohár szerzői által lettek feltárva, hogy hassanak ránk minden olyan rendszer által, amelyhez a törés után jutottak. Előkészítették nekünk ezeket a rendszereket, hogy a korrigált rendszereken keresztül hassanak ránk magából, a Végtelen Világból. They prepared these systems for us in order to influence us through the corrected system from the World of Infinity itself.

Ezek a nagy Kabbalisták hatottak ránk, hasonlóan, ahogy mi hatunk ebben a világban a gyerekekre, at akarva , hogy jó örökséget hagyjunk rájuk, Ezért van az, hogy ők előkészítették a korrigált rendszert számunkra, csakúgy mint a Kabbalista könyveket és mindenféle „tanulási anyagot”.  Szintén adtak tanácsot is a számunkra, hogy hogyan építsünk fel egy Kabbalista csoportot, és milyen alapszabályuk legyen.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,127 seconds.