Dr. Michael Laitman

A középső vonal megtalálása a legfontosabb feladatunk

Amennyiben kevesebbet adakozunk, mint amire képesek vagyunk, akkor az nem adakozás. Ez az ahogy a középső vonal fel van építve. Az nem képes kiemelkedni, hacsak nem épül a maximális adakozás precíz mértékére.

A középső vonal nem létezik eredetileg, és mi nem ismerjük annak mértékét, de mégis ez jelenti a teljes “emberi lényt” bennünk. Nekünk létre kell hoznunk ezt az emberi lényt, hogy az azonossá váljon a Teremtőhöz. Szóval hogyan vagyunk képesek megépíteni és létrehozni a középső vonalat a Teremtő képmására, hogyha az két erőből tevődik össze: a férfiből és nőből, jobb és bal oldalból? Mi nem tudjuk mi is ez a kapcsolat, és milyen formával kell ennek a teremtménynek, az “én”-nek rendelkeznie. De mielőtt ez megtörténik, ez olyan, mintha mi nem is léteznénk.

Mi nem tudhatunk ebből semmit idő előtt, mivel mi nem látjuk a Teremtőt. Amikor mi befejezzük ezt a munkát, és pontosan tíz Szfirát építünk, és nem 9-et vagy 11-et, akkor annak eredménye a Teremtő lesz – Jöjj és Láss (Bo-Re). Mi felfedjük magunkat és a Teremtő együtt, mivel a személyt nem lehetséges a Teremtő nélkül felfedezni, és nem lehetséges a Teremtőt az ember nélkül felfedezni, ők csak együtt képesek létezni.

Nincsen semmilyen példánk, vagy képünk arról mi is a középső vonal. Nekünk keresnünk kell, és azt kérnünk kell annak érdekében, hogy példákat és kapcsolatokat kezdjünk el találni. Ez az ahogy elkezdjük látni azt a játékot, melyet a Teremtő játszik velünk azáltal, hogy különböző érzéseket ébreszt fel bennünk, ez az Ő módja hogy nekünk tippeket ad, hogy mi megtaláljuk a középső vonalat.

Ellenkező esetben nem lennénk képesek azt megérteni, mi a közéspő vonalat csak azáltal vagyunk képesek megtalálni, hogy keressük azt, megpróbáljuk azt elképzelni, ameddig a sötétségben tapogatózunk. Ez a teljes művészet, és a Templom építésének a munkája, mely Templom az a Teremtő képmásának manifesztációja vágyaink minden szintjén: a kövületi, növényi, állati és emberi szinteken.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.