Dr. Michael Laitman

Felemelkedés a végtelenségbe

Mi mindannyian a Végtelen Világból származunk, mely az egyetlen vágy ahol mindannyian egyként vagyunk összekapcsolódva, mint egy test sejtjei. A kapcsolat mely létezett mielőtt leszálltunk ebbe a világba a Teremtő ereje által volt fenntartva. Ő “elnyomott” minket az Ő Fényével, és erővel tartott minket egységben.

Utána Ő elhagyott minket, “megszorította Magát”, és a Fény eltűnt. A vágy elkezdett egyre lejjebb ereszkedni, ahogy az eltávolodott a Fénytől, ameddig teljesen kis darabjaira nem tört össze. Ennek eredményeképpen miden egyes kis darab elválasztva érezte magát a többitől, és teljesen elválasztódtak a részek egymástól.

De akkor egy még mélyebb zuhanáson mentünk keresztül, és most elkezdjük felfedezni, hogy mégis kapcsolatban vagyunk a többiekkel, azonban kapcsolataink negatívak, mely azt okozza, hogy akár meg is akarjuk gyilkolni egymást. Kapcsolataink negatívak, és ellentétesek azzal az állapottal aminek léteznie kellene.

El kell érkeznünk ennek megértéséhez, annak érdekében, hogy elkezdjünk felemelkedni a köztünk levő kapcsolatok felé, ugyanabba a Végtelen Világ malhut-jába. Azonban ez alkalommal mi magunk által emelkedünk oda, felkészítve magunkat a tanulás és különböző cselekedetek segítségével, és azáltal, hogy a korrigált állapot felé akarunk haladni.

A teljes korrekció a közöttünk levő kapcsolatok létrejozását jelenti. Ezért van az írva: “Szeresd felebarátodat, mint saját magadat” a Tóra legfontosabb szabálya. Ahogy a vágy korrigálttá válik, az megtelik Fénnyel. A formák egyezőségének törvénye alapján minnél inkább megnyitja magát a vágy az adakozás irányában, annál több Fény tölti azt ki. A Fény oldaláról nincsen megszorítás, az összes megszorítás az mindig csak a vágy oldaláról létezik.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,612 seconds.