Dr. Michael Laitman

Létezzünk saját magunk felett

Jól, rosszul, semlegesen – nem érdekes hogyan érezzük magunkat amikor a Zohárt olvassuk. A legfontosabb dolog az, hogy folytassuk erőfeszítésünket függetlenül attól ami érzünk, vagy nem érzünk. Ha megengedjük, hogy az belénk áramoljon, mint egy infúzió, akkor az elvégzi munkáját számunkra.

Mi az önző benyomások fölé emelkedünk azáltal, hogy nem figyelünk oda arra, amit önző vágyunk érez. Akár olyan állapotban vagyunk hogy boldogok vagyunk, vagy félünk, vagy irritálva vagyunk, vagy meg vagyunk zavarodva, mi afölött kell, hogy létezzünk. Más szóval az egyik nem függ a másikon, és mi folytatjuk munkánkat érzéseink ellenére.

A Teremtő szándékosan oktat minket egoizmusunkon és élvezet iránti vágyunkon keresztül. Azonban nekünk folyamatosan felül kell emelkedjünk ezen az érzésen, és folytatnunk kell az úton való haladást, mintha semmi sem történt volna.

Azt kell mondjuk a Teremtőnek: “Nem a Te ajándékaid fontosak számomra, Te vagy az amire szükségem van!” Csak az ilyen fajta kitartás hozhat eredményt.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.