Dr. Michael Laitman

Amikor a gonoszok elszabadulnak

A Zóhárban, a „Mikec” fejezet 85-ös része ezt mondja: Amikor bíráskodás van Izraelre helyezve, és ez azt mondja „teher” ez látszólag egy teher a Teremtőn, hogy megbüntesse Izraelt.  Ez egy teher mindkét oldalról, ahogyan Ő meg van terhelve, amikor bünteti és amikor nem bünteti őket. Ha nem bünteti őket, a bűn szennyében maradnak. És amikor megbünteti őket, akkor feltűnően szenved Izrael nyomorúsága miatt. Ezért rossz amikor azt írja, „teher”, az ő vonatkozásukban.

Lehetetlen spirituálisan előrehaladni az élvezet vágyának feltárása nélkül. A vágyunk, hogy örömmel teljünk el végtelen, de el van zárva bennünk. Amikor ez a vágy fokozatosan feltárja magát a korrigálatlan formájában, problémákat kezdünk tapasztalni. A szívünk meg lesz terhelve és az előrelépésünk még nehezebb lesz. Mégis a folyamat, amin keresztülmegyünk elkerülhetetlen, mert a korrekciónk az élvezetre való vágyunkon történik. Ennél fogva így kell feltárulnia.

A korrigálatlan vágyak feltárulása annak a jele, hogy készen állunk rá, hogy korrigálva legyünk. Ezért van, hogy a korrigálatlan élvezetvágy újabb rétegei tárulnak fel, hogy lehetővé tegyék számunkra, hogy dolgozzunk rajtuk. Ebből az okból mind a jót, mind a rosszat értékelnünk kell.

Nincs olyan dolog, ami „rossz”, csak az, amit a „Gonosz Feltárulásának” hívnak. Amikor az, ami előzetesen el volt zárva, feltárul számunkra a „gonosz” (egoista) vágyakban, lehetővé téve a korrekció folyamatát.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,638 seconds.