Dr. Michael Laitman

Spirituális összeolvadás

A spiritualitásban a “kölcsönös egymásba foglalás” az egy olyan cselekedet, melyet a Teremtőtől érkező erő hajt végre. Bár tulajdonságaink egymásra hangolódnak, a kölcsönös egybeolvadás nem történik meg magunkon kívül, mivel azt lehetetlen a mi szintünkön elérni. Én nem vagyok képes két tulajdonságot magamhoz venni, és összeolvasztani őket egy tányéron az előttem levő asztalon. Fel kell, hogy emeljem azokat a Forráshoz, ahol képesek egymásba olvadni egyetlen egységgé a Teremtőben. Ott tudok csak kölcsönös egymásba olvadásukon dolgozni.

Az a vágyam, hogy ezeket a tulajdonságokat magamba foglaljam, ebben a világban létezik. Azonban annak érdekében, hogy létrehozzam kölcsönös egymásba olvadásukat, azokat az adott szint eredetéhez (Keter) kell felemeljem, és ahhoz a helyhez kell kapcsolnom őket, ahol egy egészként léteznek. Ez nem egy olyan materiális egység létrehozása ahol néhány atom egy molekulává áll össze, és valami anyagot hoz létre kémiai reakció eredményeképpen.

A spirituális egységre lépésben semmi nem marad meg a jobb és bal vonalakban. A középső vonal az egy teljesen új jelenség. Az nem részben a jobb és részben a bal vonalakból áll. Ehelyett a kölcsönös egymásba olvadás egy új tulajdonságot hoz létre, mely felülmúlja azokat a tulajdonságokat melyek alapján létrejön.

Az élvezet iránti vágy (mely a szűrőhöz kapcsolódik) és a visszavert Fény (az adakozás iránti munka történő szándék) úgy van lefestve, hogy a vágy van alul, és a szűrő (az adakozás iránti szándék) felül, mintha a vágy és a szándék elkülönülve léteznének. Úgy vannak lefestve, mintha két különálló komponensről beszélnénk, és nem egy egészről.

Azonban ez a magyarázat csak azért van ilyen módon megadva, mert a mi világunk kifejezéseit használjuk. A spirituális világban a szándék és a vágy arra van kényszerítve, hogy teljeden elválaszthatatlan, öszzekapcsolódott, és összegabalyodott állapotban legyen egymáson belül. A szándék képes teljesen megváltoztatni a vágyat azáltal, hogy azt a megszerzés, vagy az adakozás irányában használja.

Ennél fogva a munka, melyet a “harmadik napon” végzünk abban rejlik, hogy összeolvadunk egymással, és egy közös testet hozunk létre. Minden személy elvégzi belső munkáját, hogy egyesíti tulajdonságait a jobb és bal oldalakról egy egésszé a középső vonalon keresztül, ezáltal a Teremtővé válva gyakorlatilag.

Végül is mindezen ellentétes dolgok forrása benne helyezkedik el, ahol mindezek teljes egységben léteznek. Ezért van az, hogy a “harmadik napon”, ahogy felemelkedünk a Teremtőhöz a Teremtővel szemben álló spirituális tulajdonság fel lesz fedve, mely az olyan spirituális tulajdonságok, mint Sechen halála.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,229 seconds.