Dr. Michael Laitman

A Spirituális lencse

Mi nem ismerjük a Teremtő tulajdonságait, magát. Mi látjuk Őt, ahogy megfogjuk a lelkünkön keresztül, ami azt az utat jelenti, ahogy feltárul bennünk, amikor a Malchut (a lélek) egyesül vele a Yesodon keresztül- csak egy ponton keresztül. A Yesodon keresztül feltárul a „Teremtő képe”, valami ami előttük létezik, belül magában.

Ez egészen úgy működik, mint egy optikai lencse, amelyen keresztül a Fény jön be hozzánk. A sugarak egy pontra fokuszálódnak, amiből mi felfedezzük a Fényt a Malchutban. Ez a fókusz a Yehod , a kapcsolat egyetlen pontja, és a kinyilatkozása a Malchutban történik.

Miután keresztül mentük a Yesodon, a sugarak szétszóródnak, és egy képet alkotnak bennünk, a Malchutban. A kép megmutatja, hogy mi létezik ezen pont előtt, noha még nem ismerjük a Felső rendszert, miután nics kapcsolatunk vele.

Mindazonáltal, csatlakozva ebből az egy pontból, amelyik a legalacsonyabb pont a rendszerben, feltárjuk az egész képet, ami felettünk van. Tehát nekünk csak ezzel az egy ponttal kell kapcsolatot találnunk, ez a kapcsolódási pontunk a Felső Szinttel, a Yesoddal, és azért, hogy mindez megtörténjen mindannyinknak csatlakoznia kell  a Malchut oldalával, ezáltal hasonlóvá váljuk a Yesodhoz. Egy emberré kell válnunk egy szívvel, egy céllal, egy szándékkal és vággyal az eszünkben és a  szívünkben

A Yesoddal való kapcsolat pontján keresztül, az egyesülés egy cseppjén keresztül, amit elérünk, az egész Felső Világ, ami rajtunk kívül létezik,  feltárul elöttünk. Írva van: „ Nyílj meg a tű fokának méretén keresztül, és én megnyitom a Felső Fény kapuit neked. Ezeken a kapukon keresztül feltárjuk az egész Felső Rendszert, de ez a kapcsolat a fókusz legkisebb pontjában jelenik meg. Ezen kívül semmi mást nem érzünk a Yehodban

Minden más a Melchutban tárul fel, amit ezért a Teremtő képének (visszatükröződésének) nevezük.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,694 seconds.