Dr. Michael Laitman

Nem tudjuk elcsalni az utunkat a spiritualitásba

Ha nem korrigálunk valamit önmagunkban időben, akkor ez a „farok” folyamatosan visszahúz bennünket és nagyon bonyolítja az életünket, mint egy nehéz teher, amit cipelünk.

Például mit tett egy újszülött, hogy hirtelen ennyi problémát ész szenvedést kapott a világtól? A lényeg az, hogy az újszülött a múlt teljes „csomagjával” született a világra, minden olyan dologgal, amit nem korrigált az előző életeiben. Mindez feltárul előttünk, mert korrigálnunk kell azt bizonyos mértékben. Lehetetlen „átugrani” valamit.

Például tegyük fel, hogy rossz diák voltam első osztályban, és nem értem a tanult dolgok felét sem a második osztályban, mert nem tudom az első osztály anyagát. Akkor a tanár azt mondja nekem, „Be kell pótolnod mindazt ami kimaradt ezelőtt. Menj és hozd helyre ezt most. Muszáj megtenned, mert különben nem leszel kész a második osztályra.” De hogyan tudnád megmondani, hogy mi az ami kimaradt az előző osztályban?

Ez most tárul fel előtted. De hogyan is tudnád megmondani, mi történt veled az előző életeidben, ha azt sem tudod megmondani, hogy a tegnap történtek jók vagy rosszak-e a számodra? Te még a jelen pillanatot sem tudod helyesen megítélni. Mégis, ha nem bírsz elég figyelemmel a jelen helyzet felé, képtelen leszel meglátni és korrigálni a hozzáállásodat, hogy lásd, „Nincs más Rajta kívül” és „Ő jó és jót tesz”, ez azt jelenti, hogy képtelen leszel a középső vonalon maradni, ami az a vonal, amin mindenki felemelkedik, így ezt később ki kell javítanod.

Ne gondold, hogy „el lesz nézve” Fentről mindaz, amit nem tettél meg. Nem leszel képes emelkedni az úton, hiszen minden szint ok-okozati összefüggésben van a többivel. Hogy tudnád előrevetíteni a szinteket, amik előtted fekszenek, ha nem érted meg, hogy mi történt az előző szinteken?

A mi világunkban egyszerűen nem érezzük, mennyire abszolút össze vagyunk kapcsolódva és mennyire előre eltervezett a rendszer. De a spirituális világban nincs kétség efelől, mert a rendszert a Fény hozta létre, ami behatolt az élvezetvágyba és kiterjesztette azt, egy pontból egy egész univerzumot hozva létre.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,460 seconds.