Dr. Michael Laitman

A kongresszusra való visszaszámlálás megkezdődött

Észben kell tartanunk, hogy mi mind „egy csónakban” evezünk, és egy közös lélek részei vagyunk. Mindenkinek meg kell érteni, hogy a találkozás, ami az eljövendő kongresszuson fog megtörténni, mint az olyan találkozók, amik sok embert gyűjtenek össze a spiritualitás nevében, a mennyek ajándéka.

A Teremtő ezen a különleges eseményen adott nekem egy olyan lehetőséget, hogy a saját lelkem részei közelebb tudnak hozzám kerülni. Ha így viszonyulok hozzájuk, annak megértésével, hogy ide helyeztek engem olyan lelkek gyülekezetébe, akik a legközelebb állnak hozzám, és egységre szeretnének velem lépni, és minden egyes személy, mint mindannyiunk együtt így gondolkodik, akkor ez egyáltalán nem is lesz nehéz.

Minden a felkészüléstől függ. A tíz nap alatt, ami hátra van a kongresszusból, folyamatosan készülnöm kell és arra hangolni magam, hogy így gondolkozzak, cselekedjek és érezzek amikor ott vagyok.  Mindegy, hogy meg fog –e történni ma itt, vagy holnap ott. Az idő és a hely nem jelent semmit. Ez egy gyakorlat a számomra, hogy szabadon azt gondoljam, ami holnap fog történni; ez segíteni fog később a Kongresszus alatt, amikor minden feltétel összetalálkozik, hogy elérje a szükséges közös erőfeszítést.

Ez nagyon fontos és mindent meghatároz. Később ez könnyebb lesz. Olyan ez, mint egy háborúra felkészülni. Ha minden készen áll, és bármit megtennél a spiritualitásért, akkor látni fogod, hogyan találkozik minden össze, és történik pontosan úgy, ahogy remélted. Ha nagy erőfeszítéseket tettél a szíved mélyéről, akkor minden úgy fog történni, ahogy kívántad. Nem lesznek nemkívánatos meglepetések. Minden jó lesz.

Képzeljük el, hogyan készül fel egy tolvajbanda a sötétben, hogy végrehajtson egy veszélyes műveletet és kiraboljon egy bankot. Mindegyikük érzi, hogy a többitől függ, és így törődik a többivel. Sokat tudunk tanulni ebből a példából. Az egyetlen különbség a cél. Ha a cél egoista és egyértelmű, akkor nagyon egyszerű és könnyű egyesülni. De ha a cél az, hogy az adakozást érjük el, ami az egyéni egoista vágyak felett nyugszik, minden egyes  emberben, akkor az egyáltalán nem könnyű.

Még az evilágunk példái is megmutatják, hogy mennyire hasznos tud lenni az egységre lépés. Az egyetlen probléma, hogy semmi sem tudja fenntartani az egységet, a Felső Fényen kívül. Az egység csak szereteten keresztül érhető el.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,126 seconds.