Dr. Michael Laitman

Nem tesztelheted magadat a spiritualitásban.

Nem szabad elmélkednünk a fejlődés azon állapotán, amin vagyunk. Azt gondoljuk, hogy minél jobban értjük és érezzük az anyagit, annál jobban haladunk előre, de ez helytelen.

Néháy ember szenzitív, míg mások racionálisak és intelligensek. És vannak olyanok, akik korlátozottak mindkét szempontból  Ez nem számít, mert nem az eszünkkel tanulunk. Továbbá egy szenzitív ember nem szükségképpen a haladás helyes benyomásában részesül.

A haladás egyáltalán nem attól függ, hogy milyen jól értjük és érezzük az anyagit. A siker csak a mi erőfeszítésünkön múlik, ahogy írva van: „dolgoztam és megtaláltam”

Nincs mód arra, hogy teszteljük az előrehaladásunkat, ahogy ezt más dologgal tennénk a mi világunkban. Nem tudjuk leellenőrizni, hogy igen vagy nem a helyes érzést éreztük, hogy bizonyos akciókat sikeresen végeztünk el, vagy sem.  Egyik ilyen kritérium sem létezik a spiritualitásban.  Felejtsd el az evilági összes rendszert. A spiritualitásra nézve semmit sem jelentenek.

A spiritualitásban csak az erőfeszítés számít. Teljes mértékben helyesen adtad át magadat.Ez, ami hitelesíti a dolgot. Ez a siker kulcsa. Ezenkívül nincs semmi.

Semmi mást nem veszünk figyelembe. Nem számít mennyi jó vagy rossz tapasztalatod  van,   mennyi csapást szenvedtél el,  ezek a dolgok nem jelentenek semmit.  Minden pillanatba csak a saját erőfeszítésedre kell gondolnod,  hogy mennyi erővel tudod magadat  arra késztetni, hogy összekösd magadat a csoporton keresztül?  E adakozás a legtisztább értelemben.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,123 seconds.