Dr. Michael Laitman

Elhagyjuk a gonoszt és elérjük a jót.

Kérdés:

Hogyhogy a problémák nem szűnnek meg, amikor megérted az okukat

Válaszom:

Ez azt jelenti, hogy a megértés hiányában szenvedsz, vagyis az okok és források  tekintetében  Honnan jönnek ezek a problémák?  Ezek az egoizmusomból jönnek. Miért jönnek?  Azért jönnek, mert a Teremtővel ellenoldalon vagyok. Mit kell tennem? Segítséget kell kérnem a Körbevevő Fénytől, megszerzem az adakozás tulajdonságát, és elérem a Teremtővel való kapcsolatot, ezek a kezdeti céljaim

Valójában át kell jutnom különböző állapotokon. A Közvetlen Fény tíz Sefirotja felébreszti a Visszatükröző Fény tíz Sefirotját magukban, azt okozván, hogy fájdalmat érezzünk az első Sefirán(Malchut) kezdve. Az első kilenc Sefirot után,  én érzem a gonoszt, mint egy fájdalmat vagy csapást, amikor a Fény Felülről jön, és összeütközik a Malchuttal És ekkor át kell fordítanom ezt a dolgot egy tiszta reakcióba, a Visszatükröző Fény nyolc Sefirotját.

Más szóval meg kell értenem, hogy ez a gonosz nem a Teremtőtől jön, hanem a saját egoista vágyamból, ami ellentétes oldalon van Vele. De miért vagyok az ellentétes oldalon. Nem így teremt Ő engem? Meg kell értenem, miért teremtettem így, és mit kell tennem. Felül kell emelkednem az egoizmusomon, egyesülnöm másokkal, hogy elérjem a Bina formáját A Malchuttól a Bináig növekszem, hogy teljes mértékig megszerezzem az adakozás tulajdonságát, úgy hogy a  Malchut belekerül a Binába, és az adakozás tulajdonsága befolyásol és feltölt engem.

Benne maradok, de ez nem minden.  Ezután még magasabbra kell emelkednem, Binából a Keterbe. Felemelkedem a Keterbe, hogy elérjem a elérjem az adakozást illető fogadást, egészen addig, amíg nem egyesülök a Teremtővel teljesen. Ez a cél és az ok, amiért megkapom az első csapást a Malchutban. Amit, mint fájdalmat fogok fel.  Ez úgy van, hogy képes leszek elérni a Ketert.. Az egész folyamatak bennem kell lejátszódnia a Közvetlen Fény Malchutjának belsejében,vagy ahogy máskét modjuk a Visszatükröző Fény Keterjének belsejében. Helyet kell foglalnom a Teremtőnek a teremtmény kezdeti reakcióján belül. Meg kell vizsgálnom mindezeket, megérteni őket, megoldani őket, úgy hogy ennek eredményeként egy ima keletkezzék bennem, ahol kérem, „ adj nekem erőt, hogy kérdezzek” Mert ez még nincs meg nekem.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,649 seconds.