Dr. Michael Laitman

Lehetetlen Gonosz nélkül lenni

A Zóhár „Ki Tissa (Amikor viszel)” 50-es része: Nincsen olyan könyörületes apa a gyermekeivel szemben, mint a Teremtő, ahogyan írva van „Egyetlen dolog sem volt sikertelen a jó dolgok közül”… De mivel azt mondja „A jó dolgok közül”, a hátramaradt rossz azt jelenti, hogy Ő elhagyta a rosszat amit Izraelről mondott, és nem váltak valóra, ez az, amikor az Ő könyörülete látszódik. Ez azért van, mert nem szeretne rossz dolgot tenni.

A világ két erő alapján létezik: ennélfogva lehetetlen gonosz nélkül lenni. A jó a gonoszból tárul fel, és belé épül. Tehát nem az a probléma, hogy a gonosz létezik a világban, hanem a módja ahogy feltárjuk azt.

Vagy minden undorítóságával  és szennyességével tárul fel a gonosz, a legrosszabb, legdurvább testet öltéseiben, vagy a jobb vonallal fegyverezzük fel magunkat, amilyen esetben élvezettel tárjuk fel azt. Kijavítjuk és rögtön jósággá változtatjuk. Akármelyik úton is, a gonoszt fel kell tárni. Minden a törekvéseinktől függ.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.