Dr. Michael Laitman

A Machsom az élet kritikus határkőve.

A Machsom az a határ ahol én megkapom az adakozás erejét. Ez pontosan az, amit el akarunk érni, az egység közöttünk és a kölcsönös adakozás ereje között. A pillant amikor ez sikerült azt fogja jelenteni, hogy átjutottunk a Machsomon.

Hogyan képzelhetjük el a közös Klit, a mi spirituális edényünket? Mondjuk jöjjünk, és egy pohár vizet tartsunk kezünkben és öntsük be egy nagy vödörbe, és akkor lehetetlenné válik, hogy megkülönböztessük melyik rész a tiéd és melyik az enyém, és melyik egy másiké.  Ezt egységnek hívják, ez a vágyak kölcsönös egymásbafoglalása. Amely folytatódik addig, amíg elérünk egy bizonyos mennyiségig vagy mértékig, amit “Se’a,” – nak hívunk., amelyen belül kezdjük érezni az életet.

Ez ahhoz hasonló, hogyan különböztetünk meg egy akváriumot és egy hatalmas víztárolót egy bizonyos határig, a víztároló kezdi élni saját életét, amíg az életet az akváriumban támogatni kell mesterségesen. Valakinek etetni kell a halakat, biztosítani kell az oxigént, és tisztítani kell az akváriumot. De ha a vízmennyiség elér egy bizonyos szintet, elkezdi vezérelni a saját életét. Nem kell tovább táplálnunk étellel  és oxigénnel, elkezd természetesen éln i saját módján.

Ez a határ egy kritikus határkő, alatta a dolgok kezdenek meghalni, fölötte meg a dolgok elkezdenek élni. “Se’a” a határ , ezt elérjük miközben alulról felfelé emelkednek, egyszer  kifejtek bizonyos mennyiségű erőt, átlépem a határt és belépek a tartományba, ahol az élet elkezdi vezérelni magát. Ez pontosan az, hogyan kell egyesíteni a vágyainkat.

Ha életre akarunk kelteni egy halott tavat, vagy egy élettelen testet, akkor extra erőfeszítéseket kell tennünk, mind mennyiségben, mind minőségben, addig míg vissza nem hozzuk az életbe.

ft

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

61 queries in 0,408 seconds.