Dr. Michael Laitman

Szerethetjük azt, aki a szeretetet megteremtette?

A Teremtő az az adakozás és szeretet ereje, és aki szeret és nagyon szenved, ha nem tudja megvilágítani azt akit szeret. A szenvedés, ami az adakozásra képtelenségből jön sokkal nagyobb, mint ami abból jön, hogy nem kapsz semmit. Írva van: „A tehén sokkal jobban kívánja ápolni a borjút, mint ahogy a borjú kívánja az ápolást.” A Felső Szint nagyon szenved, amikor saját tökéletességét nem tudja átadni az alsó szintnek, mert az képtelen arra, hogy fogadja

A Teremtő az az adakozás vágya, az adás és a szeretet. Mégis nem szabad azt gondolnunk, hogy nincs hiány ebben a vágyban,  – van. Csak ez nem a teljesítés hiányából jön, hanem abból, hogy nem tudjuk megosztani a tökéletességét. Ezért  teremtette a Teremtő az élvezni akarást, azért, hogy beteljesítse és kifejezze a szeretetét az irányába..

A mi vágyunk már tartalmazza az összes előfeltételt ami szükséges ahhoz hogy mind megkapjuk a Teremtő Fényét és szeretetét. Mindazonáltal azért, hogy megértsük, hogy Ő mit csinál,érezzük, hogy mit ad nekünk, nekünk hasonlóvá kell válnunk vele, elérve ugyanarra a szintre, ugyanazon tulajdonságokkal.  Hogy ezt megtegyük, egy komponens hiányzik ehhez. – a függetlenségünket, saját vágyunkat, hogy érezzük szeretetét, és elfogadjuk Őt annak, hogy ő az akit szeretünk.

Hacsak ez a törekvés nem tőlünk jön, ezt szeretetnek tekinthetjük.  Mindenesetre nem vehetsz szeretetet, te csak különböző szolgáltatásokat vásárolhatsz. Például pénzt adok a borbélynál, az orvosi rendelőben, vagy egy étteremben, és az emberek gondoskodnak rólam teljes szívükből. Ezt azért teszik, mert a pénzt szeretik és nem engem. Mit tehetek, hogy szeressenek engem. Ez egy olya kérdés, amit ne tudunk megválaszolni.

Az igaz szeretet csak úgy lehetséges, ha teljesen független vagyok másoktól. Még az is írva van, hogy a Teremtő „ az első és az utolsó”  Ezért Ő azzal a problémával áll szemben, hogy megteremtsen minket, miközben teljesen függetlennek kell megtartani minket, és ezzel egyidőben olyanná kell tennie minket, hogy szeretetet fejlesszünk  Feléje, amíg mi azt érezzük hogy „én vagyok az első és én vagyok az utolsó” ebből a szempontból. Ez azt jeleti, hogy Közvetlen Fény felöltözi a Visszatükröző Fény tíz Sefirotját és kiegészítik egymást

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.