Dr. Michael Laitman

The Kabbalistic Meaning” “Hiúságok hiúsága” – A kabbalista jelentés

Kérdés:

Úgy tűnik számomra, hogy a Zóhár könyve többet tartalmaz a bal vonalból, mint a jobb vonalból. Igaz ez?

Válaszom:

A Zóhár, mint az egész Tóra is, a középső vonal, sem a bal, sem a jobb. Az egész Tórát a középső vonalból írták.

Ezeknek az íróknak a könyvei a Felső Szint elérésével tárták fel a spirituális megszerzéseiket, és ez csak a lélek középső vonalán keresztül történik. Ennél fogva a kabbalista könyvek egyike sem a jobb, vagy a bal vonal nyomán íródott. Viszont mutatkozhat hajlam egyik vagy másik irány felé, abban amit az anyag külsőleg kifejt.

Például a Kohelet (Eklézsiák) könyve, amit Salamon király írt olyan, mint a bal vonal kifejeződése számunkra, mert olyan mondatokat ír, mint például „Hiúságok hiúsága, minden hiúság.” Viszont a „hiúság” (Hevel) valójában a Körülölelő Fényre utal. Ennél fogva a „hiúságok hiúsága” azt jelenti, hogy mindent a Körülölelő Fény által érünk el.

Amikor a maga módján olvas, az illető láthatja, hogy az egész könyv nincs kétségbeeséssel töltve, mint ahogy sokan gondolják, pont az ellentéte igaz. A Felső Fény iránti sóvárgásról szól. Például a fenti mondat, amit Salamon király írt az Eklézsiákban azt jelenti, hogy „Minden a sóvárgásom a Teremtő felé”, ahelyett, amit általában fordítanak.

Minden a szöveg helyes megértésén múlik, az íróval való egységre lépésen, és a főhős Teremtővel való egységre lépésen is.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,114 seconds.