Dr. Michael Laitman

Használjuk a gonosz felismerését a korrekciónkra

A Zohár, Tazria fejezet, 68. pont: “Aki visszatartja száját és nyelvét, az megóvja lelkét a problémáktól”. A lelke mely beszélni szokott, most néma, azok miatt a gonosz szavak miatt, melyeket kimondott. És akkor jön a kígyó, mivel minden visszaállt oda ahol az elején volt, mielőtt ő lelkét megkapta volna. És amikor a gonosz beszéd felemelkedik bizonyos utakon, hogy a kíméletlen kígyó elé kerüljön, számtalan szellemek ébrednek fel a világban, és egy tisztátlan lélek ereszkedik alá arról az oldalról, a kígyó oldaláról, és azt találjuk, hogy az ember ébresztette azt fel gonosz beszédével. Azt találja, hogy a szentbeszédű Ruach el lett távolítva tőle, amikor is a tisztátlan Ruach kerül fölé, és az bemocskolja őt, és akkor ő leprássá válik.

Honnan jönnek a gonosz erők, és milyen erővel rendelkeznek? Csak akkor léteznek, amikor a személy felfedi őket magában, és úgy dönt róluk, hogy azok gonoszak. Mindezek az ő korrigálatlan tulajdonságai, vagy gonosz vágyai. Azonban amennyiben ő korrigálni akarja azokat, azok a korrekció céljából kerülnek felfedésre, és akkor azokat nem tekintjük bűnnek.

Éppen ellenkezőleg, írva van: “Az aki korrigálni akarja magát, az segítséget kap.” Ez a személy segítséget kap, és nem érez terhet.

Azonban a gonosz megjelenhet a személy részvétele nélkül is, amikor ő nincs arra felkészülve. Ezek olyan gonosz erők, melyeket ő nem korrigált a múltban, és nem tervezi korrekciójukat most sem. Ez az amikor a kígyó, és más ijesztő képek megjelennek, melyek a mi saját gonosz hajlamunk, mely a pusztulásunkat akarja.

Ezek a mi összes korrigálatlan tulajdonságaink, melyek nem azáltal jelennek meg, hogy mi arra vágyunk, hogy ők megjelenjenek, és mi korrigálhassuk őket, hanem természetes módon jelennek meg. Ők mint gonosz és káros erők jelennek meg, melyek ellenünk cselekszenek.

A Zohár azokat mint külső idegen erőknek írja le, melyek a szentséggel szemben állnak. Azonban azok a személy korrigálatlan vágyain belül helyezkednek el. Ezáltal a személynek nem szabad azt gondolnia, hogy valami váratlan esemény történik, melyet a Teremtő küldött nekünk, hanem, hogy ezen cselekmények csakis bennünk történnek meg. Nekünk állandóan készen kell állnunk arra, hogy bármilyen felfedezést korrekciónk érdekében használjunk fel. És akkor az a mi érdekünket fogja szolgálni.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.