Dr. Michael Laitman

A legfőbb dolog a szándék

A Zóhár: BeHaalotcha fejezet (amikor meggyújtod a gyertyát),4-es bejegyzés: “Ez olyan mint amikot a vőlegény kijön a Huppájából (esküvői ágy)” A Nap, Zeir Anpin, nyugatra terjed ki, a Malhut felé. Amikor a nyugat megjelenik, az északi oldal, a Gvura, felemelkedik hozzá először, megjelenik nyugaton, és társul hozzá a helyén. Ez azért van így mert a kezdetekben a Zeir Anpin Zivugja bal oldalon van, a Gvura, ami megbékél és engedélyt kap, ahogyan írva van „engedd, hogy a bal kezed a fejem alatt legyen”, és aztán a déli oldal, ami a jobb, Heszed, ahogyan írva van „és a jobb keze megölel engem”. Aztán „erős emberként örül hogy teljesítse a menetét” hogy megvilágítsa a holdat a középső vonalról, a Jeszodot.

Ahogyan ezt olvassuk, meg kell próbálnunk érezni, hogy együtt vagyunk. Meg kell értenünk, hogy ez az egyetlen módja, hogy megkapjuk a feltárulkozást. Megpróbáljuk megtalálni ezeket a leírásokat magunkban, attól függetlenül, hogy megértjük-e őket, vagy sem. A megértés nem fontos, mert a legfontosabb dolog a szándék.

Néha a Zóhár nagyon élénk, hatásos képeket ír le, de vigyáznunk kell, hogy ne vigyenek minket félre ezek a leírások. Nem szabad úgy tekinteni őket, mint kitalált irodalmat, teljesen elfeledkezve a szándékról. Pont ellenkezőleg, ha a szöveg teljesen összezavaró és nem tiszta, nincs más választásunk, mint a szándékra gondolni. mivel nem értünk meg semmit, felidézzük a legfontosabb dolgot, ami a szándék. Boldogok vagyunk, hogy dolgozhatunk ezen, mert az elménk nem fogja fel, ami le van írva. Még akkor is, ha nem tudjuk, hogyan kapcsoljuk össze ezeket a szavakat. Ennélfogva bármilyen állapotban meg kell próbálnunk észrevenni a valóságunkat, ami az egyetlen közös vágy.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,110 seconds.