Dr. Michael Laitman

Arccal a tökéletesség felé

Nincsenek egyéni részletek; csak azért tűnik így nekünk, mert képtelenek vagyunk megérteni az egész rendszert az összes összefüggéseivel, jelenségeivel, állapotaival és időivel együtt. Világunkban egy egyéni jelenséget választunk, és önmagában tanulmányozzuk azt, de lehetetlen így tanulni a spiritualitást. Ilyen módon sosem tanuljuk meg az igazságot

A spirituális világban, mindig az egészet tanulmányozzuk, mert minden fokozat tökéletesség, amiben benne foglaltatik mind a tíz Szfira. Összességében tanuljuk, de csak egy kis mértékig. Ennek érdekében egy kész és teljes spirituális edényt kell előkészítenünk (Kli), mert csak valami ami tökéletes lesz képes befogadni a tökéletességet. Egy személy képtelen lesz érezni a spirituális világot, amíg a Klije nincs kész rá, hogy befogadjon a tökéletességből legalább egy kis részt.

Ennélfogva, mindig törekednünk kell valami tökéletes és egész felé, ahelyett, hogy csupán megelégednénk a tanulmányokkal vagy érzetekkel. Nem szabad megállnunk és várnunk, a mozdulatlan szintjén ragadva. Arccal a tökéletesség felé kell fordulnunk. Fel kell készítenünk a spirituális Klinket hogy felfogjunk, érezzünk, és elérjük az egész spirituális világot. Csak akkor leszünk érdemesek a spirituális feltárulásra. A spirituális világ tökéletesség és csak ebben az általános és tökéletes formában lehet azt feltárni.

Ennélfogva a munkánk nem abból áll, hogy lekorlátozzuk magunkat, hanem kinyitjuk magunkat amennyire csak lehetséges. A maximális feltárulás felé kell törekednünk a jobb vonalon, és emellett a korlátozások a bal vonalon fel fognak tárulni a jobb vonal mellett. Viszont ez a feltárulás nem tőlünk függ. A Felső Fény tudja, minek kell feltárulnia számunkra, az előrelépésünknek megfelelően. Erre való tekintettel, megbecsüljük, milyen mértékig tudjuk elérni a teljes képet.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,631 seconds.