Dr. Michael Laitman

A Teremtés cselekedetének titka

A Zóhárban a BeHaalotcha fejezetben (amikor meggyújtjuk a gyertyát), a 43-as bejegyzés: Hát kötelék van a hetvenkét névhez, ami alatt kötődnek minden egyes kapcsolathoz: a három pátriárka, HGT, és négy másik, NHYM. Az AB [Gemátriában: 72] Rosa [fej] nevezi meg a három szfirát, HBD, amit Rosnak hívnak. Kapcsolatban vannak a középsővel, a Malhuttal,mivel a Hohma és a Bina azok, akik kiássák a kút vizét, a Mahutot, ahogyan írva van, „a kút, amit hercegek ásnak”, a Hohma és a Bina jelentésében. Ezért a Hohma, Bina, Daat, egy korrekcióban vannak a Malhuttal. A második kötelék egymáshoz való, ez a két vonalat jelenti, a Heszedet és Gvurát, amiről azt mondták „Az egyik nem jött közel a másikhoz”. Ezek egy kapcsolatban vannak, ami a három Juddal kezdődik.

Amikor egy személy elkezdi építeni a lelkét, kapcsolatban a többi lélekkel, azt jelenti, hogy elkezdi formálni a saját arcát. Ez azért van így mert a szerkezetünk egyikünkben sincs jelen. Minden egyes személy szerkezete, a lelke a „szívben található pontja” köré épül, a vágyait mások vágyaival összekapcsolva. Összekapcsolódva más szívben található pontokkal, és ugyanazon cél felé törekedve.

Minden személy pont marad, az az ő személyisége, mint egy csepp sperma. Minden más, amit elért, a többi lélekkel való kapcsolatából fakad. Eredményképpen,olyan rendszer jön létre a lelkek közötti kapcsolatból, amelyikben minden lélek tartalmazza saját magát és másokat. Ez a lélek, amit a személy feltár a „Merkava” (Teremtés).

Ez ugyanaz, mint a „Teremtés cselekedete” (Maase Merkava) ami egy nagy titoknak van tekintve. De csak azok számára titok, akik még nem érték el, nem tárták fel azt. Nevezetesen ez egy nagyon magas spirituális szint; amikor valaki eléri ezt, az a Teremtővel válik egyenlővé. Az aki tudja, hogy hogyan teremtsen kapcsolatot a többi lélekkel, az eléri a közös lélek Adam HaRison (első ember) szerkezetét, és építő hatással cselekszik benne, a három vonalban és a Teremtő 72 nevében.

A betűk olyan tulajdonságok, amiken keresztül feltárjuk a kapcsolatot közöttünk, és Adam különböző részei között, a lelkek csoportjai vagy egyéni lelkek között. Mint a mi testünkben, a sejtek szervekké állnak össze és a szervek – egy közös rendszerré, sok párhuzamos rendszerrel, ami kapcsolódik egymáshoz.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,254 seconds.