Dr. Michael Laitman

Körben járni, az előre menni

Zohar, Tazria (Amikor egy nő szül),” fejezet 158 bekezdés: Amikor a szenvedés belép a házba,  a tisztátalanság szelleme,  ami a házban volt, megjelenik, és harcolnak egymással.

Először úgy látszik, hogy a tisztátalanság szelleme, ami le volt fedve, újra megjelent, és a szenvedés, ami fel volt tárva, lefedetett. Aztán úgy tűnik, hogy a szenvedés volt feltárva a házban, és a tisztátalanság szelleme lett lefedve. Erről van írva:”jöjj és mondd a papnak”, mivel ez a bölcsesség szava.

A spiritualitásban mi mindig egy nagyobb szenzáció felé haladunk. Ami jónak tűnt tegnap, az rossznak látszik ma. Ez nem jelenti azt, hogy lesüllyedem. Inkább így körben járni vezet a következő állapotomhoz..

Tegnap én azt gondoltam, hogy elértem a korrekciót. Mindazonáltal, csak egy pár perc ment el, és az új állapot jelent meg egy új sugárzó Fénnyel (Ezt új napnak hívjuk) Ettől úgy kell látnom, hogy az előző állapotom nem volt jó, rossz volt. Többé nem érzem, hogy ez ugyanaz a jó állapot volt, amiben előzőleg voltam. Az én szememben ez átfordult egy rossz állapotba, mivel én elkezdtem egy nagyobb adakozás szempontjából értékelni.

Egy személy azt gondolhatja, hogy nem jut sehova, vagy éppen hátrafelé megy. De a valóságban ő mindig előre megy. Tegnap még azt gondolta, hogy megy felfele, miközben ma meg azt érzi, hogy süllyed lefele. Valójában nem süllyedt le, Ugyanazon a szinten van, ahol tegnap,  akárhogyan is ez az, ahogy ő definiálja az állapotát ma, és ez  egy ugródeszka lesz a következő felemelkedéshez.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,148 seconds.