Dr. Michael Laitman

Az áldozat igazi jelentése

A Zóhárban, BeHaalotcha fejezet (amikor meggyújtjuk a gyertyát, 10-es bejegyzés: Így van ez cselekedve, áldozatban.

11-e bejegyzés: Amikor a papok meg szeretnék gyújtani a gyertyát és közelebb hozzák a tömjént, a felső gyertyák, a Szfirák , akkor ragyognának, minden kapcsolatban volt, örömben és örvendezésben az összes világban, ahogyan írva van, „Kenőcs és parfüm deríti fel a szívet”.

A fő spirituális munka az áldozat, ahol az „áldozat szó” (Kurban a héberben) „közelebbit” jelent (Karov). Ez azt jelenti, hogy vesszük az élvezetvágyunkat, megmérjük, és megnézzük melyik része lehet „áldozat”. Azzal, hogy „ lemészároljuk” közelebb kerülünk az adakozás minőségéhez, feltárjuk azt az egoista „állati” formája alól, ami csak a saját maga öröméért él.

Olyan szintre szeretnénk emelni, ahol emberek tudják használni, az állatiról az emberi szintre. Ez egy esszenciája az összes mozdulatlan (só és víz), növényi (gabona) és állati (madarak és állatok)  áldozatának, amik a szintek, amit a Temploma visznek. Ez a korrigált Malhut, ahol a Malhut a Zeir Anpinnal van kapcsolatban.

Mindez egy emberen belül lévő vágyakról beszél, amik az egoistából altruistává korrigálódnak. Úgy tűnik, hogy egy piszkos és kegyetlen munkáról beszél, mint ölni vérrel és vízzel. És valójában az is – az egoista vágyunk korrigálása egy piszkos munka. Az „anya” (Bina) jönni fog és megtisztítja a fiút. Ezért kell magunkra vonni a Felső Fényt, hogy dolgozzon rajtunk. Akkor, a munkát Cohen Levi és Izrael elvégzi: táncolva, a tülköt megfújva és a gyertyát égetve – a Szfirák, amik a Zeir Anpinból ragyognak a Malhutba.Egy személynek nem kell tudnia az összes részletét ennek a munkának; amikor megkapja ezeket a tulajdonságokat, amit a Körülölelő Fény javít ki, látni fogja, hogy hogyan működik mindez. Csak meg kell figyelnünk a Teremtőt; Ő viseli ezt a háborút a Fáraóval, míg nekünk csak akarnunk kell azt.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,650 seconds.