Dr. Michael Laitman

Otthon érezni magunkat az őserdőben

A Kabbala tudománya egy olyan módszer a korrekcióra, ami két erőn alapul: a vonzáson és a taszításon. Ez a két erő arra szolgál, hogy közelebb vigye a személyt a korrekcióhoz, a célhoz hozzásegítve őt. Akadályok állnak elé amit le kell küzdenie; ezek az akadályok támogatják őt az építési anyaggal, amivel szerkesztenie kell magát.

Ebből az okból a szöveg olyan módon van megfogalmazva, mintha egy személy az őserdőbe térne be. Nem tudja, mi történik ott; nem érti, mi hogyan van szerveződve és miért. Bemegy az őserdőbe és eltéved ott. Nem tudja merre van az út, és megrémül minden egyes fától. Fokozatosan viszont, behatol a szövegbe a szavak között és elkezdi látni a mélységet bennük. A szöveg elkezd rajta dolgozni és ő elkezd dolgozni a szövegen. Minden szó és fogalom dimenziót kap és így lép a személy előre.

Sok akadályt lát az úton, amik tisztán az ő állati elméje és érzései ellen vannak. Ezek az akadályok segítik őt hogy kikapcsolja az anyagi érzeteket, és „megtörjék” az anyagi elméjét. Hirtelen képessé válik valami újat érezni és megérteni. Az szöveg „őserdeje” érthetőbbé válik és elkezdi érezni, hogy egy minta van benne. Például a majmok amik ugrálnak az erdőben megértik, mi folyik itt, mert ez az ijesztő hely az otthonuk. Ugyanilyen módon, egy személy elkezdi otthon érezni magát a szövegben.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,108 seconds.