Dr. Michael Laitman

Minden tőlem függ a 2010-es Zohár konvención

Kérdés:

Azt mondtad, minden egy embertől függ. Mi az, ami tőlem függ és csak tőlem a holnap kezdődő Zohár konvención, ami holnap kezdődik?

Válaszom:

A Kabbala tudománya arra tanít minket, hogy minden valóság egy emberben van és az emberen kívül nem létezik valóság. Minden olyan dolog, amit rajtam kívülinek képzelek el, mint a csoport, a Teremtő, és az egész valóság, valójában bennem van, és csak látszólag kívülálló tőlem, távoli, vagy akár ellentétes.

Az a célunk, hogy visszatérjünk a helyes, igaz állapotba hogy feltárjuk az igazi valóságot, és az Egyet, aki feltölti és fenntartja azt. Ezen a valóságon belül egységet kell elérnünk, hogy feltárjuk az Egyet, aki emelkedést ad ennek a valóságnak, az Egyet, aki irányítja azt.

Ha ez a helyzet, akkor minden bennem van és minden tőlem függ. Mi a konvenció, különféle összejövetelek, csoportok, és minden cselekedetünk? Ez egy megmutatása a saját erőimnek, mikor a Teremtő lehetőséget ad, hogy egyesítsem őket.

Mindegy ki csatlakozik, ez azt jelenti, hogy különleges lehetőséget kaptam, hogy pontosan ezekkel az erőkkel vagy tulajdonságokkal egyesüljek bennem. Közel vannak a korrekcióhoz, az állapothoz amiben ki tudom javítani a kapcsolatot velük.

Semmi sem tőlük függ, én vagyok az egyetlen, aki az egész rendszert vagy tervet irányítja. Ami történik, csak tőlem függ és senki mástól. Ha nem vagyok ennek tudatában, azt jelenti, hogy alacsonyabb szinten vagyok, amely esetben aggódom, hogy a dolgok nem csak tőlem függenek, hanem másoktól is.

Azon kezdek aggódni, hogy úgy vágyjanak és gondolkozzanak, ahogyan én is teszem. és megtalálom a kapcsolatot közöttünk, és a kapcsolat hiányából, vagy még a köztünk levő ellentét miatt, korrekciót fogunk kérni, mint a Sinai hegy lábának állapotánál. Írva van, „Vagy egységre léptek egy emberként, egy szívvel, vagy ez lesz a temetőtök.”

Ez pontosan az az állapot, amiben most vagyunk. Csak vágynunk kell az egységre, mivel egyedül képtelenek vagyunk bármiféle cselekedetre, jóra vagy rosszra. Az összes cselekedet Fentről van megtéve, ahogy írva van, „Nincs egy szál fű sem, odalent, aki felett ne állna egy angyal, irányítva és a növekedés felé segítve azt.”

Minden változás fentről jön. Csak vágynunk kell a korrekcióra. A legfontosabb dolog, hogy aggódjunk a közös egységen, mivel ebben tudjuk az egyetemes adakozás tulajdonságát feltárni, és fogjuk érezni a Teremtőt. A Kabbala tudománya a Teremtő feltárása a világ teremtményei számára – ez valójában meg tud történni velünk.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.