Dr. Michael Laitman

A Zohár hozza el a végső korrekció Fényét.

Nem érezzük, hogy egy különleges rendszerben létezünk. Egyszer bemutattak a hírekben egy történetet, a gyémántpiacról. Láthatatlan sugarak voltak az egész helyen, de a sugarak hálója a szemnek láthatatlan maradt.

Ugyanilyen módon létezünk mi is a spirituális rendszerben. Már benne vagyunk; a részai vagyunk; mi aktivizáljuk, és az aktivizál minket. Ez a rendszer létezik és ez él. A Fény benne a Arich Anpin Parcufjából jön az Acilut világában, ez azt jelenti, hogy egy nagyon magas helyről, amit a Korrekciónk Végének hívunk. Ezt a Fényt Zohárnak hívjuk.

Ennélfogva a Zohár nem könyv; ez egy használati útmutató, hogy hogyan működtessük a Fényt, ami a Korrekció Végéből jön, és így befolyásol és visz minket a végső korrigált állapot felé.

Amikor az autentikus kabbalista források a Zohárra hivatkoznak, nem azt mondják, hogy a Zohár könyve, hanem egyszerűen azt mondják „a Könyv”, mert annyira egyértelmű, hogy nincs másik. Minden másik könyvet nem tekintenek könyvnek.

Fel kell fognunk, hogy ez nem csak egy könyv. Egy „könyv” „feltárást” jelent, és pontosan ez történik, amikor kapcsolatba lépünk a Zohár könyvével. Még akkor is, amikor az ember egyszerűen olvassa, nézi, vagy figyeli, hogy mások hogyan olvassák ezt a könyvet, megértés vagy ismeret nélkül, valami megváltozik benne, bár nem is fogja fel, hogy pontosan mi történik.

Tehát folytassuk csak az olvasását, azzal a szándékkal, hogy mi mind együtt legyünk, mivel a korrekció csak az emberek közötti kapcsolatban lehetséges. Ebben fel fogjuk tárni a Felső Erőt, a Teremtőt. Nemcsak olvassuk ezt a könyvet; egy rendszert hozunk működésbe, hogy feltárjuk azt.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,575 seconds.