Dr. Michael Laitman

Megnyílni a Fény hatásához

Olyan reakciókat hallok amiben az emberek nagyon nehéznek találják a Zohár könyvének olvasását. Nincs meg hozzá a türelmük; nincs kapcsolatuk a szöveggel és nem érzik az ízét. Egyetértek ezekkel a panaszokkal, mert így érez egy ember, ez ellen semmit sem lehet mondani. Viszont példát kell vennünk a hétköznapi életünkből és arról, hogyan jutunk be ebbe a világba.

Hogyan tanulják mega gyermekek, hogy hogyan éljenek ebben a világban? Egyszerűen figyelnek, és megfigyelnek mindent, anélkül, hogy megértenék, mi történik velük. Így önkéntelenül is kapcsolatot vesznek fel a világgal, és a Fény segítségével természetesen mindent fogalmat megkapnak, nyelvet és evilág megértését.

Ha tudjuk, hogyan történik ez a folyamat egy emberrel ebben a világban, és minden mechanikáját felfogjuk, akkor meg fogjuk érteni, hogy ugyanezen haladunk át a spiritualitásban. Ez az egyetlen lehetséges fejlődés mód; természetesen történik, és lehetővé teszi számunkra, hogy egy járulékos világba lépjünk be – a spirituális világba. El kell ismerni, hogy a folyamat könnyebb evilág babáinak, mert ebbe már beleszülettek, és egy újszülött természetével kell a környezetük érzeteit felfogni. Mi másrészről meg kell, hogy tanuljuk a rendszereket és el kell érnünk, hogy fel tudjunk fogni egy világot, ami ellentétes a minőségeinkkel.

Még csak nem is tudjuk, hogy ez az ellentét mit jelent, mert teljesen le vagyunk választva a spirituális világról. Ennélfogva a bejutásunknak még természetesebben kellene megtörténnie; mondjuk csak a természet erői miatt kellene megtörténnie, mert részünkről lehetetlen volna megérteni vagy érezni azt idő előtt.

Ezzel ellentétben, minden megértés és érzet fölé kell emelkednünk, amink már van az adakozás erejének erénye miatt. Ezt úgy hívják, hogy „hit az értelem felett”. Meg kell tennünk ezeket az erőfeszítéseket, és vágynunk kell rá, hogy a spirituális világhoz tartozzunk, az érzelmeinken és az elménken túl. Vágynunk kell rá, hogy befolyással legyen ránk és fejlesszen minket, hogy új szívet adjon nekünk és új értelmet, a jelenlegi anyagiak helyett. Ezen a módon a jelenlegi természetünk felett fogjuk feltárni magunkat. Akkor vágyni fogunk rá, hogy nyitottak maradjunk és magunkba tudjunk szívni mindent, amit a Felső Fény képes velünk megtenni.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,126 seconds.