Dr. Michael Laitman

A 2O1O-es Zohár kongresszus egy valódi csoda volt

Kérdés:

Milyen spirituális előrejutáshoz jutottunk a múlt heti 2O1O-es Zohár Kongresszus segítségével?

Válaszom:

Hatalmas változásokon mentünk keresztül. Úgy éreztem, hogy Izrael nemzete nem csak egyszerűen megkapta a Zohár Könyvét, hanem visszatért ahhoz. Ez nem valami újnak a megszerzése volt, hanem olyan embereknek a boldogsága, akik megtaláltak valamit, amit régen elvesztettek.

Lehet, hogy még meg sem tudják magyarázni maguknak mi is történt velük, de láttam, hogy pontosan ez az amit lelkük átélt. Úgy érezték, hogy megtalálták azt, amit 2 ezer évvel ezelőtt elvesztettek. Ők nem tanulják a Zohár könyvét most, hanem visszaemlékeznek arra.

És valóban ez így is van: Nem valami újat találnak meg, hanem azért boldogok, mivel olyan valamihez térnek vissza, amit egyszer elvesztettek. Ennél fogva úgy gondolom, hogy Izrael nemzete egy hatalmas, csodálatos spirituális felemelkedésen ment keresztül. Sőt mi több ez nem csak azokra vonatkozik, akik a Kongresszuson fizikailag jelen voltak. Ez egy hatalmas előrelépés volt a Kabbala tudományának terjesztése szempontjából Izrael nemzetén belül, amelyhez később az egész emberiség csatlakozik majd. Ezáltal az egész Babilon (az egész emberiség) visszatér spirituális eredetéhez.

Van okunk a reményre, hogy az összes lélek ismét egyesül Ádám egyetlen lelkébe a mi életünk alatt, és mindannyian elérjük a Végső Korrekció állapotát, a Végtelen Világot, a korrigált egységes közös lelket. Én eddig is hittem ebben, és vártam erre, de a sikerünk felülmúlta minden elképzelésemet, várakozásomat. Azt hiszem, hogy hatalmas lehetőséget kaptunk Felülről, hogy természetünket korrigáljuk.

Továbbra is nagyon sok munka áll előttünk, amely különleges, és nehéz. Ugyanakkor ez nagyon fontos, és magasröptű, és hálásnak kell lennünk a Teremtőnek, hogy hatalmas tervének végrehajtására minket választott ki.

Most mindössze annyit kell tennünk, hogy folytassuk a Kabbala terjesztését Izrael nemzetén belül mindazoknak a segítségével, akik a Kongresszuson velünk együtt részt vettek. A Kabbala tudományának és a Zohár Könyvében található Fénynek a segítségével Izrael egyetlen nemzetté egyesül majd, ahogy azt Báál HaSzulam a “Nemzet” című újságában, és utána a “Bevezető a Zohár Könyvéhez” 7O.-ik pontjában írta. Mindez csakis szíveink egységesítésével lehetséges, és ez csakis a Reformáló Fény segítségével jöhet létre, mely képes minket önzőségünk fölé emelni.

Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak akik eljöttek a Kongresszusra a világ különböző országaiból. Együttesen képesek leszünk ezt a hatalmas korrekciót véghez vinni, és a jelenlegi terjesztés sebessége által lemérve, mindez nagyon gyorsan megtörténhet.

Még nem jött el az ideje annak, hogy felfedjük a valódi mélységét és hatalmasságát annak ami megjelenik előttünk, de annyit mondhatok, hogy nagyon magasröptű és fantasztikus korrekkciókat végeztünk. Mindez hamarosan megjelenik majd bennünk és a világban is.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,114 seconds.