Dr. Michael Laitman

Nem létezik olyan, hogy túl sok érzelem

Kérdés:

Hogyan kombinálhatjuk intellektusunkat és érzéseinket?

Válaszom:

Létezik egy olyan tudományos megközelítés, melyet az iskolákban, és egyetemeken széles körben alkalmaznak, a tudás átadására. Gyakran azonban amikor érzéseinket nem használjuk fel, nem vagyunk képesek tanárainkat megérteni. Például amikor zenét tanulunk, azt a személynek magán belül kell meghallania. Különbséget kell tennie a lekfinomabb árnyalatok és részletek között. Más szóval az érzéseinek intellektusával együtt kell jelen lennie, mely cserébe működésbe hozza érzelmeit.

Az építőanyag a Kabbala bölcsességében az érzelem, és nem az intellektus, mivel a teremtés alapanyaga a vágy. Ennél fogva ki kell fejlesszük vágyunkat, azt érzékenyebbé, összetettebbé téve. Azt meg kell töltsük benyomásokkal, karcolatokkal, és a legfinomabb, legvékonyabb érzelmek sejtjeivel. Ugyanilyen módon amikor a személy, aki nem egy borszakértő kipróbál egy kétszáz éves bort, nem lesz képes felfedezni ugyanazon apró részleteket, mint az a szekértő aki a különleges érzések teljes skáláját képes érzékelni. Ugyanakkor a borszakértő sem így született, ő kifejlesztette gazdagon bort érzékelő szájpadlását. Nekünk pontosan ugyanezt kell tennünk. Számunkra létezik a szívben található pont, mely a kezdeti impulzus valami felé. De utána mi történik? Ez az amit még nem tudunk, mivel nem vagyunk képesek különbséget tenni aspirációinkon belül.

Ezáltal szükséges a személy számára hogy kifejlessze szívben található pontját. Azt bőségesebbé kell tegye, hogy legyen elég hely arra, hogy a spirituális érzékelés számtalan részletét abba belehelyezze. Annak alkalmassá kell válnia a belső válaszokra, a mélységre, színekre, és a spirituális érzékelés ízeire. A fejlődés a spirituális cél felé történő aspiráción keresztül történik. Ezernyi érzés jelenik meg azonnal ahogy mi azokat elkezdjük érzékelni, minden már eleve létezik a spirituális világban. A mi feladatunk az, hogy kifejlesszük aképességet, hogy azokat képesek legyünk érezni. Annak érdekében, hogy ezt elérjük szükséges, hogy a Fény felé aspiráljunk, hogy arra vágyjunk, hogy a Fény ránk ereszkedjen, hogy minket magához hasonlóvá tegyen.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,620 seconds.