Dr. Michael Laitman

A valódi oka annak ami velünk történik

A Kabbalisták mondják nekünk, hogy az ember egy integrális része  természetnek, és teljes mértékben kormányozva van általa. A világ paraméterein belül nem szabad kihangsúlyoznunk az emberek külső akcióit, vagy „okoknak” tekintenünk őket, mert minden akció ezen a világon csak az életüket irányító erők hatásai vagy következményei.

Az igazi függetlenség egy személy számára a spirituális felemelkedésben van, mely az adakozás és szeretet megkapásának folyamatán keresztül merül fel. Ez azt jelent, hogy hasonlóságot akarunk a Teremtővel, amit a Felső Szabályozó Erők vonzásának Kabbalista módszerével érhetünk el, amit  „Körülvevő Fénynek” is nevezünk. Más szóval nincs erőnk, hogy ezt magunk érjük el, csak a Teremtő és Fényének segítségével érhetjük el.

Történelmi példák mutatják, hogy a természet hogyan irányítja az emberi lényt és a társadalmat, mint egy egészet, azáltal, hogy módosítja a környezetet. Például, az utolsó jégkorszak alatt ( mini jégkorszak  i.e.1650-1720) amikor a csökkent naptevékenység eredményeként egész Európa jéggel volt beborítva, több fordulat és zendülés zajlott le. Ez a dolog a világ több részén egy időben fordult elő. De az igazság az, hogy csak az emberi vágy produkálhat ilyen szigorú választ a természettől a fizikai földi szinten, létrehozva ezáltal adekvát feltételeket a személy és a társadalom továbbfejlődéséhez.

Szóval csak a mi belső előrehaladásunk és a Kabbala külső  terjesztése (a korrekció módszere) képes arra, hogy felismertesse a társadalommal, hogy nemcsak hogy az evilági önmegjavítás nem működik, hnem hogy igazi javulás csak úgy lehetséges, ha bevonjuk a természet erőit –a Teremtőt és az őt „Körülvevő Fényt.”

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,147 seconds.