Dr. Michael Laitman

Külső megfigyelésre kapcsolva

Kérdés:

Amikor a vágyainkat a benyomások szintjén aktualizáljuk, azt okozzuk, hogy az anyagi világ barátságosabb legyen velünk szemben?

Válasz:

Mi mindannyian olyan anyagból lettünk teremtve, amit az „élvezet iránti vágynak” nevezünk. Ha a Fény az élvezet iránti vágyat úgy kezeli, hogy a legrosszabb állapotot érje el, csak magát tekinti, csak magával törődik, semmi mást nem érez, csak magát. Ez a „rövidzár” létrehozza a világ képét bennünk

Kijavítva a vágyunkat, elkezdünk érezni egy más valóságot, ami ezen kívül létezik. Amikor valamit érzünk más emberek vágyai által a sajátunk helyett, ezt úgy hívják, hogy a Felső Szellemi Világ, és ez az örök élet világa.

Korrekció az egy tanulási folyamat, hogy megérezzük, hogy mi van kívül, épp a belsővel ellenkezőleg. Ez egy tisztán pszichológiai kihívás. A nap végére mi mindannyian örülni akarunk és a jó felé törekedni. És a dolog lényege, hogy esetleg a végtelen jót érjünk el, de csak azzal a feltétellel,  hogy mi „magunk” létezünk.

Miután kilépünk az egonkból, a teremtés anyaga ( Az örökm vágya)   úgy kezelődik, mint „énmagam”, lényegében mint enyém  Ez az, amikor barátságosabb lesz velünk.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,612 seconds.