Dr. Michael Laitman

A sorsunk tőlünk függ

Kérdés:

Annak a ténynek a fényében, hogy a Zohár igazi állapotokról beszél, hogyan értelmezzük a földrengést, ami most történt Chilében?

Válaszom:

Zohár két ellentétes erőről beszél, ami leszáll a világunkba és aminek kifejeződésén keresztül embereket és helyeket láthatunk. Viszont most nem látjuk a fejlődésünk igazi rendjét, mert nem alkalmazzuk a Kabbala módszerét, a középső vonalat.

Amikor ezt tesszük, látni fogjuk, hogy minden ami történik a saját előrelépésünk érdekében történik. Úgy jön, mint egy korrekt kombinációja az ellentétes erőknek, hogy segítse a helyes felismerésüket. Jóléthez, tökéletességhez, egészséghez, biztonsághoz és univerzális harmóniához segít minket – és ennek eredményeképpen – a Teremtővel való egységez is.

Viszont ameddig nem kezdjük el a korrekciót és terjesztjük a Kabbala bölcseletét a világon, a nemzetek nem fogják érezni a közös céljukat, ami az, hogy megtalálják a középső vonalat az egymással való helyes kombináció erénye által. Ennélfogva nem leszünk képesek megítélni és meglátni, miért fontos az a szenvedés, ami a Izrael nemzetét éri, az egész történelmünk során és a szenvedésen keresztül ami most Chilét érte, ugyanúgy, mint egyéb országokat ezelőtt.

Azt sem tudjuk, hogy a természet még mi mást rejteget a számunkra a jövőben. Akkor fognak megromlani a dolgok, ha nem gyorsítjuk a Felső Fény használatát, hogy előrelépjünk a Teremtő felé egyedül, mintsem hogy megvárjuk a természet erejét, hogy csapásokon és szenvedésen keresztül erre kényszerítsen minket. Ezért fontos terjeszteni a Kabbala tudományát, amennyire széles körben az lehetséges és meglátni azt, mint az egyetlen erőforrást, hogy a középső vonalon haladjunk. A középső vonal a megmentőnk, ahol a jobb és a bal erők is extrém módon romboló hatásúak. A jobb erő egy rejtett módon hat ránk, ahol nem érezzük azonnal a hatásait, de éppolyan szerencsétlen következményeket hozhat magával, mint a bal oldal ereje.

Ennélfogva segítenünk kell egymást és terjeszteni a Kabbala tudományát olyan széles körben amennyire az lehetséges. A sorsunk tőlünk függ; a Kabbala terjesztése megmenthet minket az összes balszerencsétől. Enélkül csapások fogják egymást követni. A próféták írtak a szörnyű eseményekről, amik a mi időnkben fognak történni a világban, hacsak bele nem avatkozunk a történésekbe.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,633 seconds.