Dr. Michael Laitman

A Zohár tanulmányozása mindennél fontosabb

Ne lepődjünk meg rajta, hogy még egy egyéni ember a cselekedetien keresztül az emelkedését vagy lesüllyedését okozhatja az egész világnak. Ez egy megváltoztathatatlan törvény; az egész és a részei megegyeznek, mint két vízcsepp. Minden ami az egészben jelentkezik, jelentkezik a részeikben is. Sőt mi több, ami a részekben megtörténik, megtörténik az egészben is, mert az egész csak az egyéni részek testet öltésén keresztül tárul fel, mértékük és minőségük szerint.

Így tudjuk megérteni, mi van leírva a Zohárban, ennek a könyvnek a tanulmányozásán és a valódi bölcsesség gyakorlásán keresztül véget vethetünk a száműzött állapotunknak és teljes megváltást nyerhetünk.— Rav Jehuda Aslag (Baál HaSzulám), “Bevezetés a Zohár könyvébe” 68-as pont.

A Zohár tanulmányozása mindennél fontosabb, mert a Tórának négy szintje van a megértésben (közvetlen, utalásos, allegorikus és titkos). Akik az egyszerű kommentárt tanulják, nem is képzelik, hogy rejtett jelentés is van. De akik a Zohárt tanulják tudják, hogy titok van benne, és nagyon segít a lélek korrigálásában.
— Rav Chaim Ben Jitcok (Chaim Volozhin), Nefesh Chaim,  7-es fejezet

Nincs más módszer rá, hogy a Tóra külsőségeit eltávolítsuk és feltárjuk azt, csak Rásbi munkái (a Zohár írója).
— Rav Moshe Cordovero (Ramak), Da et Elokey Avicha, 16-os pont

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,636 seconds.