Dr. Michael Laitman

Élet és halál kérdése

A Kabbala tudománya azt mondja nekem, hogy valóság nem rajtam kívül létezik.

A teljes valóság a személyen belül létezik, aki megfigyeli és érzi azt. Kívül rajtam nincs senki  Az a probléma, hogy nem vagyunk hozzá szokva a valóság ilyen észleléséhez.

Úgy születtem, hogy a valóságot a testem öt érzékszervével érzékelem. Ez nagyon korlátozott, és nehéz a világhoz másképp viszonyítani.

Amikor elkezdem felfogni, hogy a valóságom a bennem lévő minőségektől függ, akkor rra kényszerít engem, hogy megvizsgáljam azokat, és meghatározzam, hogy milyenek kelkl legyenek.  Felfogom, hogy korrigálnom kell őket, annak érdekében, hogy létrehozzak egy igaz, változatlan, örök valóságot magamon belül. Ez egy igazi valóság, de nekem különböző mállapotokban kell élnem, a hamis valóság különböző szintjein, mielőtt elérem őt.

A Kabbalisták elmondják nekünk, hogyan lehet elérni a valóság igaz érzékelését. Elmondják nekem, hogy én vagyok az, aki meghatározza a saját életét. Ha elkezdem az életet úgy nézni,  hogy miden bennem belül létezik, akkor az egész külső világot magamon belülre helyezhetem.

Akkor én soha nem halok meg, mert az egész világ bennem marad, és folytatom a létezést benne.

Szóval a valóság felfogása, ami először absztrakt filozófiának tűnik, valami virtuálisnak és valótlannak, élet és halál  kérdésévé válik, hogy képes vagyok megváltoztatni a tulajdonságaimat, érzékeléseimet, mindent, amit jelenleg látok és érzek, mint ami rajtam kívül létezik. Akkor elkezdem érzékelni és érezni a világot, mint az én belső fenoménámat, az én változatlan, örök és tökéletes létezésemet,. Semminek nem kell változnia, eltünnie vagy elpusztulnia. Megváltoztatva az észlelésemet külsőről belsőre, behelyezve magamba, felemelkedem 125 fokot a valóság észlelésében, és elérem a teljes kapcsolatot az örökléttel, mert ezt magamon belül fogom fel.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.