Dr. Michael Laitman

A Felső Bíróság csak egy kérdést tesz fel

Kérdés:

Mit tegyek, ha egy egész óra Zohár olvasásból csak néhány percet gondolok a Körülölelő Fényre, ami elhozza nekem a korrekciót?

Válaszom:

Ez nem jó így. Van egy legenda egy emberről, aki meghal és a felső bíróság elé kerül. Ott azt kérdezik tőle, „Elköteleződtél a Tóra felé, és vártad a megváltást?” Mást nem kérdeznek tőled csak ezt. A Tóra a Reformáló Fényre vonatkozik. Tehát vágytál erre vagy sem? Végül is ez volt az egyetlen oka, amiért ebbe a világba küldtek téged. EZ az egyetlen dolog, ami az egész életed során számít.

Tanulhatod a Kabbalát, és lehet égető vágyad, de ez nem a saját érdemed. Ezt a Teremtő adta neked. Ő elhozott egy kabbalista csoportba és megadta neked az eszközöket. De mi történt ezután? Vágytál a megváltásra, a korrekcióra? Ez az, amire választ kell adnod.

Miután mi a mai Zohár olvasását befejeztük, el tudod-e mondani magadról, hogy belül voltál abban, amit olvasunk? Túl késő erről a tanulás közben gondolkozni, mert minden a felkészüléstől függ. Felkészülve kell érkezni a leckére, egy követeléssel és égő vággyal, minta egy doktorhoz jönnél és arra kérnéd, „doktor úr, adjon valamiféle gyógyszert nekem! Különben végem – annyira rosszul vagyok!” Amikor ilyen gondolatokkal jövünk a leckére, akkor várjuk a megváltást a tanulás alatt. De te követelés nélkül érkeztél ide, hogy megkapd a gyógyszert, mert nem érzed a gonoszt magadban, az egoizmusodat, és a képtelenségedet arra, hogy egységre lépj a barátokkal, és ha nem azt keresed, hogy hogyan tudnád szeretni a másikat, akkor nem fogsz erre emlékezni a tanulás alatt sem.

Fel kell fedezned ezeket a hibákat, a gonosz hajlamodat, mielőtt kinyitod a Zohárt, mert ha már kinyitottad a Zohárt, akkor túl késő bármit is megváltoztatni. Az egész munkánk a felkészülésben nyugszik. Minden csak ettől függ. A fájdalmat belül kell érezni magadban, hogy vágyj arra, hogy enyhítsd ezt a Zohárral ahelyett, hogy mesterségesen arra gondolnál, hogy „az lenne a dolgod”, hogy a másikkal keressed a kapcsolatot. A Teremtőt nem tudod becsapni. Olvas a szívedben, és olyan belső vágyat lát ott, amiről még csak nem is tudod, hogy ott  van. Eközben arra gondol: Adjon neked választ erre a vágyra vagy ne? Ha az a spirituális fejlődésedet segíti, akkor megteremti a középső vonalat benned, és akkor a Fény segít téged. De ha nem, akkor a Fény előre nyom téged, az ellentétes oldalon a szenvedésen keresztül, ameddig mindent ki nem javítasz és meg nem kapod a valódi választ.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

68 queries in 0,910 seconds.