Dr. Michael Laitman

A valóságunk mátrixa

Azért amiért a Kabbala csak arról beszél, hogy mi van bennünk, belső Tórának hívják, a belső bölcseletnek. A valóságban, a testeink és ez az anyagi világ nem létezik. Ennélfogva ezt a világot elképzelt világnak hívjuk. Mihelyst elkezdjük a valóságot helyesen felfogni, elkezdjük érezni, hogy csak a vágyon belül létezünk. A vágyunk az érzések több szintjét adja nekünk, a mozdulatlan, növényi, állati és emberi lényeket. Viszont ez valójában egy különböző jelenség a vágyon belül.

Fel kell ismernünk, hogy az érzések mátrixában élünk, amiben minden kizárólag az érzetünkben létezik. Ez azt jelenti, hogy van az öröm megszerzésének vágya ami megfigyeli a jelenséget ami benne történik. Ennélfogva fontos számunkra, hogy ne felejtsük el hogy ez a hozzáállás a valósághoz, hogy „minden tőlem függ, jobban annál, hogy mi található odakint”, vezet el minket a belső korrekcióhoz.

Saját magunkat a vágyainkban a fehér Felső Fény hátterén figyeljük meg. A Végtelen Világ pusztán a fehér Felső Fény. Nem látjuk ott magunkat, mert ugyanazt az állapotot érjük el, felfogást, valóságot és tulajdonságokat, mint a Fény.

Eközben a 125 fok, amin keresztül ebbe az állapotba süllyedtünk, a fehér Fénytől való fokozatos távolodásunkat mutatja, a háttéren, amin látjuk önmagunkat. Ennélfogva minden amit magunk körül látunk a mi vágyunk, ami a mozdulatlan, növényi, állati és emberi szinteket magába foglalja. Ez az Aviut (vágy durvaságának) 4 szintje, az összes változatos belső formájában, amik a fehér Fénytől való különbözőségünknek mérőegységei.

Ezek a képek valójában a mi valóságunk, ami az evilág képében tárul elénk. Így a folyamatos törekvésünk, hogy a valódi valóságot feltárjuk, hogy egyesüljünk a valóság igazi képével, arra hajt minket, hogy korrigáljuk és tökéletesítsük önmagunkat; és ezt megtéve egymással kapcsolódunk.

Minél jobban egyesülünk egymással és a fehér Fényre hangolódunk, előrelépünk a végtelen és tökéletes életünkbe a Végtelen Világában. És minden ilyen jelenség, amit külsőségnek figyelünk meg, el fog múlni mint egy álom. Valójában a fehér Fényen belül élünk.

Ez alapvető pont a Kabbala tudományában, extrém módon fontos, mivel ez elválasztja a Kabbala tudományát az összes filozófiai tanítástól, vallástól, hittől és különféle módszerektől. A Kabbala tudománya azt mondja egy embernek, hogy neki csak a vágyát kel korrigálnia, hogy a fehér Fénnyel egyenlővé tegye azt. Nincs fizikai külső cselekedet, amivel kellene ezzel valamit is kezdeni.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.