Dr. Michael Laitman

Tanuljuk tudást a Kígyótól.

A  Zohar, Ve’Eleh Toldot Itzhak (ezek Izsák generációi),” fejezet, 30. bekezdés: Jacob tudta,  hogy  Esau kapaszkodni fog ebbe a Görbe Kigyóba . Ezért követte őt minden akciójában, mint egy másik Görbe Kígyó, ellentétben velle, okosan és ravaszul.

Ez pontosan a vágy, hogy élvezetet kapjunk, ami megtanít minket, hogy hogyan legyünk ravaszok. Megtanít arra, hogyan működjünk ugyanazzal a vággyal, és vesztegeljünk ott.  Mindek felett az adakozásnak nincs bölcsessége meg esze, nincs neki a Hochma Fénye(a Bölcsesség Fénye) .Azért a vágyért van, amely élvezetet kap. Ezért aztán különösen a kígyó okos. Bölcsességet kell tanulnunk tőle a helyes úton. Ezt úgy hívjuk „ a segítség vele szemben”, miután maga a kígyó tanít meg minket a helyes útra, és hogy hogyan működjünk vele. Megtanít, hogyan öljük meg őt, kivonva orvosságot a mérgéből, és dolgozzunk ezzel az orvossággal, az adakozói szándék vágyának a rovására.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,611 seconds.