Dr. Michael Laitman

Hogyan használjuk fel a Zohárban számunkra bemutatott lehetőséget?

Mi önzőségünkön belül létezünk, ahol elképzeljük a materiális világot. Amennyiben fel akarunk emelkedni az anyagtól az erők szintjére, és fel akarjuk fedezni a valóság valódi képét, akkor a Kabbalisták egy különleges lehetőséget adtak nekünk, melyet az ágak nyelvezete tesz lehetővé, melyet könyveikhez választottak. Ennek eredményeképpen meg van a lehetőségünk, hogy erőfeszítéseket tegyünk arra, hogy elképzeljük a spirituális tulajdonságokat a Zohár Könyvének minden egyes szava mögött.

Azáltal, hogy megpróbáljuk a spiritualitást ilyen módon látni, kifejezzük vágyunkat a változásra, a vágyunkat egy bizonyos erő iránt, melyet a Felső Fénynek hívunk, mely képes minket befolyásolni, és megváltoztatni. Amikor ez megtörténik, akkor belső tulajdonságainkat korrigálódni érezzük, és érezzük, hogy felül emelkedünk a korporealitáson. És akkor elkezdjük érezni, hogy egy belső világban létezünk – a lelkünk erőinek és tulajdonságainak a világában, annak a ténynek ellenére, hogy ezek a szavak eme világ leírására szolgálnak, azt az érzést keltve, mintha megszokott dolgokról beszélnénk.

Mind az öt világ a Végtelen Világtól a mi világunkig hasonló struktúrájában. Mindazok csak a világok alapanyagában különböznek egymástól, de nem egyéni részleteikben, vagy a közöttük levő kapcsolatokban. Lényegében csak egy rendszer létezik – a Végtelen Világ, az összes többi világ ugyanolyan, mint a Végtelen Világ, csak egyre hibásabb kapcsolatokkal részei között.

Mindegyik világ ugyanazokból a részekből áll, melyek ugyanazokkal a kapcsoló szálakkal vannak egymáshoz kapcsolva. Csak ezek a kapcsolatok egyre gyengébbé válnak ahogy azok aláereszkednek a magasabb világból az alacsonyabba. Ennél fogva amikor mi egy olyan elmesélést olvasunk, mely evilági szavakat használ, arra kell aspiráljunk, hogy a történetet egy magasabb világba helyezzük át.

Még akkor is, ha nem kapunk semmilyen valódi tudást, hanem csak egyszerűen vágyunk arra, hogy felfedezzünk valami magasabbat ezen szavak mögött, az elégséges arra, hogy a Fényt a magasabb világból magunkra vonja. A magasabb világban a Fény a Belső Fénynek számít, míg számunkra az a Körbevevő Fény. Et a Fény fokozatosan el kezd minket korrigálni, és segít abban, hogy felemelkedjek (megértésemben és érzéseimben) abba a világba, ahonnan a Fény érkezik. Ez az ahogy mindez működik.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.