Dr. Michael Laitman

Egy csoport spirituális vezetése

Kérdés:

Mennyi ideig leszel még a mi vezetőnk?

Válaszom:

Bármelyik adott pillanatban, egy diáknak fel kell rá készülnie, hogy tanár nélkül legyen, és tudnia kell, hogy mindene meglesz, amire szüksége van. Aki mindig előrelép, az aki folyamatosan kér és független magától és önmagában. Megvan számára a Teremtő, a módszer, és a csoport. Minden szükséges dolog a rendelkezésére áll.

Viszont a következő szintre lép-e az illető a létra nélkül? A következő szint a közelebbi kapcsolat a  barátok között. Ennélfogva a közös döntés fontos. Nem lehet kijelölt vezető, akit az előző tanár jelöl ki, vagy valaki aki a vezetőnek állítja be magát. Senki sem veheti át a vezető szerepét erővel, intelligenciával vagy csellel.

Biztonságosabb, ha a csoport összefogva folytatja az útját és közös döntéseket hoz egy „spirituális testület” segítségével. Ez a testület nem nagy elmékből, vagy elismert szakértőkből áll; olyan emberekből áll, akik képesek közös döntéseket hozni.

Bárki, aki képtelen fogékony lenni a csoport fejlődésével  kapcsolatos folyamatával kapcsolatban, annak nincs helye a spirituális vezetőcsoportban. Ebbe belefoglaltatnak azok: akiket még mindig személyes érdekek vakítanak el, azok akik képtelenek alárendelni magukat a csoportnak, azok akiket nem tölt el elég hevességgel az út jelentősége, azok akik azért hibáznak, mert nem hangolódtak eléggé a közös irányra, azok, akik külső hatások rabjai, és azok, akik egyéb okok miatt nem alkalmasak erre.

A spirituális vezetőtestületnek olyan emberekből kell állnia, akik nem hibáznak a közös döntésekkel, és nem gyakorol rájuk nyomást a csoport, és még fontosabb, hogy nem befolyásolja őket külső személy. A csoportnak megvan a joga és kötelessége, hogy kizárjon bárkit, aki akadályozza annak a munkáját, vagy aki a saját fontosságát hangsúlyozza benne. Ezek a spirituális törvények azzal kapcsolatban, amiknek megfelelően növekednünk kell.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,661 seconds.