Dr. Michael Laitman

Kimenekülés a száműzetésből

Emberek gyakran kérdezik, “Miért tanulok ilyen hosszú ideig, teszek bele ennyi erőfeszítést, de mégsem kapok semmilyen felfedezést?” A dolog lényege az, hogy az állapot nem változhat meg, amíg ez fontos számunkra.

Az emberek azt kellene kérdezniük: “Mi az én attítűdöm a spiritualitáshoz? Mindez csak egy hozzáadás a korporeális életemhez? Hajlandó vagyok megállapodni ezzel az élettel, vagy úgy érzem, hogy száműzetésben vagyok? A száműzetés érzete kellemeltlen, és a személy ösztönösen elmozdul tőle. Mi nem akarjuk úgy érezni, hogy életünket értelmetlenül töltöttük, és éveink eredménytelenül teltek el. Mi megpróbáljuk mindezt elfelejteni, vagy elkezdjük magunkat emészteni anélkül, hogy bármit is tennénk a változás érdekében.

Azonban annak az érzése, hogy száműzetésben vagyunk nem abból származik, hogy rosszul érezzük magunkat jelenlegi életünkben. Mindez abból származik, hogy a spiritualitás olyan fontos számomra, hogy én arra aspirálok annak ellenére, hogy kellemes korporeális életem van. Végül is mindenki kritizálhatja ezt az életet, de a kritika önmagában senkit sem vitt még a spirituális világba. A legfontosabb az, hogy megértsük a hihetetlen fontosságot: a spiritualitásét, a Teremtő érzékelésének elérését, a Vele való összeolvadásét, a felebarát iránt érzett szeretetét és adakozásét, és annak fontosságát, hogy elérjük az egymás között létrejövő kapcsolatot, melyben felfedhetjük a Felső Erőt.

Más szóval mi csak akkor vagyunk képesek elmenekülni a száműzetésből, ha megértjük, érezzük a megmenekülés fontosságát. A “megmenekülés (Geula)” szó héberül írva csak az “Alef” betűjében különbözik a “száműzetés (Galut)” szótól, mely “Alef” a Teremtőt jelképezi. Ha mi elkezdjük értékelni, és vágyni a Teremtővel való kapcsolatot, az adakozás erejét, és a felebarát szeretetét, az azt jelenti, hogy elértük a megfelelő felkészülést, és a száműzetésből való kilépés tényleg megtörténik.

Nekünk azt is meg kell értenünk hova is akarunk kimenekülni. Mi erre az által készülünk fel, hogy megfelelően képzeljük el a spirituális állapotot. Amennyiben a személy megfelelően képzeli el a spiritualitást, mint adakozás, szeretet, másokkal való kapcsolat, kapcsolat az Univerzum más részeivel melyen belül a Teremtő megjelenhet, akkor érdemessé válik arra, hogy kiléphessen a száműzetésből, és szabaddá váljon.

És akkor a kilépés gyorsan történik meg, nekünk csak megfelelően kell ahhoz igazítanunk magunkat. Az nem lehetséges, hogy csak el akarjunk szaladni kellemetlen életünktől, dolgoznunk kell annak érdekében, hogy megkapjuk a helyes és tiszta benyomásunkat a spiritualitásról, és vágyjunk arra. A száműzetésből való kilépés csakis azon múlik, hogy érezzük az adakozás tulajdonságának fontosságát.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,669 seconds.