Dr. Michael Laitman

Soha nem álljunk meg

Kérdés:

Amennyiben én megtartom a megfelelő szándékot a Zohár tanulása alatt, akkor kellene már eredményeket éreznem?

Válaszom:

Mi nem tudhatjuk, hogy szándékunk helyes-e vagy sem. Lehet, hogy egy speciális hangulatban vagyok, izgatottnak érzem magam, jót aludtam, és minden nagyon tisztán felfogok. Szóval úgy tűnik számomra, hogy szándékom magasröptű, pontosan a spirituális célra irányulva. És néha alig bírok ébren maradni, állandóan álomba csúszva, újra és újra felébredve, vagy hirtelen valami múltbéli eseményekre visszaemlékezve.

Mi nem tudjuk mindez hogyan működik, minden egyes alkalommal a személy különleges körülményeket kapva, és erőfeszítéseket, melyeket meg kell tennie. A legfontosabb dolog, hogy egyszerűen menjünk tovább, bármi is történik. A személynek csak el kell képzelnie a spirituális képet, melyet a Zohár fest le minden helyzetben. Ez valószínűleg nagyon nehezen megoldható, de ha még a legnehezebb helyzetben is a személy mindennek ellenére képes a kötél végét megragadni, akkor sokkal sikeresebb lehet, mint amikor kezdettől fogva inspiráltnak érezte magát.

Természetesen nem szabad lebecsülnünk az izgatottabb állapotokat, melyeket megkapunk. De nem szabad túl sok figyelmet fordítanunk a belső és külső feltételekre, körülményekre melyekben találjuk magunkat. Bármilyen körülményeket is kap a személy, ezek azok a körülmények, melyek alatt minden lehetségeset meg kell tennie.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,808 seconds.