Dr. Michael Laitman

Az egoizmus a saját szenvedését okozza

A Teremtő nem küld nekem szenvedést. A vágy, ami nem egyezik meg a Felső Fénnyel, felébred bennem, és érzem ezt a különbözőséget, úgy s mint szenvedést az egészségi állapotomban, pénzügyi helyzetemben, elismerésben, hatalomban, biztonságban, párkapcsolatban, gyerekekben és az egész világban. Nyomást érzek, nehézséget, és számos problémát.

Ki vagy mi a hibás? A vágyam, ami ellentétes a Fénnyel. Ez a szenvedés érzetét növeli bennem. Ez az érzet nem a Fényből jön. A Fény abszolút pihen; jó és jót hoz a gonoszra és az igazra is. Én vagyok, aki nem hasonló a Fényhez, akinek a tulajdonságai különböznek a Fényétől.

Például 10 kg vágy ébred fel bennem, egyenlővé kell lennem a Fénnyel abban a 10 kg-ban. EZ az, ahogy ki kell építenem a „szándékot, hogy adakozzak” azon a vágyon, és akkor „kicsinek” találom magam a Végtelen Világban. Ezután a vágyam 12 kg-ra fog megnövekedni, és ki kell javítanom a szándékomat a fennmaradó 2 kg-ban, és akkor nagyobbnak érzem magam a Végtelen Világban, és így tovább.

Az egoista vágyam napról napra növekszik. Viszont ha csak mások kihasználására és a saját hasznomra akarom használni ezt a megnövekedett vágyat ahelyett, hogy összekapcsolódjak velük, és a Teremtőnek adakozzak a közös lélek más részeivel, akkor szenvedést fogok érezni ebben a vágyban.  Az egoizmus szenved az őt körbevevő Fény ellentététől. Magunknak teremtjük meg a szenvedést; ez nem a Teremtő. Ő tökéletes, tehát hogyan tudna Ő megváltozni?

A Fény tengerébe merülök most. Mégis ha nem próbálok Őhozzá hasonlóvá válni, addig a fokig, ameddig a gondolatok és vágyak feltárulnak előttem most, rosszul fogom érezni magam, és holnap még rosszabbul fogom érezni magam, mint ma.

Próbálj meg a Fényhez hasonlóvá válni minden egyes pillanatban. A Fény az adakozás, és egymás szeretete; egy univerzális egyesülés. Minden magánvágy, egyéni lélek egyesülni fog és ez a z egyetlen nagy vágy hasonlóvá válik a Fényhez.

Hogyan tudom ezt elérni? Hogyan tudom segíteni a folyamatot? Kezdj rá gondolni, és a szenvedésed alább fog hagyni. Hirtelen fel fogod ismerni, hogy a vágyad, ami a Fény felé sóvárog, valójában hasonló hozzá. Ebben a részben úgy érzed magad, mint a Fény, a Teremtő. Meg van a módszer és az összes eszköz erre.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.