Dr. Michael Laitman

Spirituális Egyenlőség

Sok ember él úgy a világunkban, hogy fogalmuk sincs arról, hogy az hogyan működik. Nincsenek tudatában a szociális s kormányzati rendszerek működésének, a természet törvényének, a bolygók mozgásának, és a számtalan kapcsolatnak ami emberek között létezik. Az emberek nagyon egyszerű életet tudnak élni, csupán annak a tudatában, ami ahhoz szükséges, hogy napról napra továbbhaladjanak, és sosincs égető vágyuk arra, hogy többet tudjanak a világ funkcióiról. Ezzel ellentétben, a mi világunkban néhány ember jobban érdekelt ezekben a témákban, többet akarnak tudni, és kutatják a rendszereket, amik a világot működtetik.

Ugyanez igaz a spirituális létezésre. Nem minden ember merül bele mélyen, aki eléri a spirituális felfogást. Természetesen korlátozottak, a lelkük gyökerénél fogva, ami nem igényel többet, mint az ő szintje. Más szavakkal, végrehajtja a működését, annak kívánt helyén, és semmi többre nincs szükség.

A lélek gyökere másoktól többet kíván, akik kutatni szeretnék a spirituális világot. Ők Kabbalisták. Ez megfelelő a tudósoknak, akik a mi világunkat kutatják, a Kabbalisták az egész spirituális rendszert részleteiben vizsgálják meg. A Kabbalistáknak teljes spirituális elérést és felfogást kell elérniük. Ez a lelkük gyökereinek megfelelően, ami arra sarkall Kabbalistákat, hogy  mindent önmagukba foglaltassanak, és részleteiben megkülönböztessenek, a spirituális világban szintézisen és analízisen keresztül, hogy kijavítsák a lelküket. Ez olyan mértékig történik, amennyire valaki lelke kívánja a korrekciót, amit általános valóságban az a személy fog fel.

És ez az a fokozat, ameddig valaki kijavítja önmagát, és ami alapján meg van ítélve. Ha valaki korrekciója 100%, akkor egyenlő a legnagyobb Kabbalistákkal, és minden módon egyenlő velük. A spiritualitásban nincs olyan felosztás, hogy fontos emberek és nem fontos emberek. Az számít, hogy az illető mennyit tesz, abból amit tőle kértek.

A spiritualitás az adakozás világa. A hozzáállás kicsit más, mint amit megszokhattunk: az ember belép a spiritualitásba, visszatekint és rájön, hogy nem csinált semmit! Nincs már benne semmi azokból, amikért egyszer harcolt, vagy a cselekedetekből, amit végrehajtott. Ezért az illetőt csak a tiszta adakozás veszi körül.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,126 seconds.