Dr. Michael Laitman

A korrekció kivonata a Zohár minden egyes szavából

A Zohárban,  „ HYPERLINK “http://www.kabbalah.info/files/public/zohar11.doc” t “_blank” Bamidbar (a Vadonban)” fejezet, 36-os rész:  …a dél a Heszed, és megragadja a keletet, és függ rajta, mint egy ág a gyökerén. Ez azét van így, mert a rejtett Daat a Nap kezdete, aminek az esszenciája a Tifferet, aminek a neve „nap” keleten. De a megemelkedésével a Jud-Hejből Daat lesz. A Daat kezdetén a felső AVIban egy győkér azért készül, hogy közzé tegye a Heszedet, amivel a felső AVI párosodik, és kicsalja a Heszedet (Szeretet és Könyörület).

Kivonatoznunk kell a korrekciót és az orvosságot minden szóból a Zohárban. A Fény átalakítja a tulajdonságainkat a forrásának megfelelően. Ennek kell a hozzáállásunknak lennie olvasás közben. Másfelől, meg kell próbálnunk tisztábban megérteni, mit olvasunk. Minden az első HaVaJaH-ból  (Jud-Hej-Vav-Hej) ered, A Közvetlen Fény négy állapotának alapvető szerkezete és minden ezekbe az állapotokba öltözik: a négy betű, a három vonal, és a Malhut ami tőlük kap. Minden ebből a kapcsolatból jön.

Először is, vágynunk kell arra, hogy korrigáljuk a törést magunkban, és minden pillanat és minden szó a Zohárból úgy hatoljon belénk, mint egy balzsam, vagy egy gyógyító orvosság. Végül is, a Tórát úgy teremtették, mint „fűszert” a vágynak, egy orvosságot a korrekcióért. Amikor össze akarok kapcsolódni a szöveggel, hogy feltárjam, felnyílik és egészként kapcsolódik össze velem.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,647 seconds.