Dr. Michael Laitman

Engedd a Fénynek, hogy beteljesítse a munkáját

Nem lettünk volna képesek a Zohár könyvét hamarabb tanulni. A tanulók egyszerűen képtelenek lettek volna tolerálni azt. Bár az új diákok látják, hogy az emberek, akik pár éve tanulnak, ki tudják nyitni a Zohárt és érezni tudják, hogy valóban megváltás árad belőle, ezeknek a diákoknak nincs meg még ugyanez az igényük. Ők ezt a könyvet teljesen érthetetlennek, száraznak, és nem megfelelőnek látják a kezdők számára. Valami olyat szeretnének, ami jobban logikus és érzelmes.

Viszont figyelembe kell vennünk a következő feltételt: A csoport nagy része évek óta az úton van, és olyan szinten tartanak, hogy szükségük van erre a könyvre. Abban a pillanatban, amikor ez a csoport olyan állapotot ér el, hogy végül megérti a Zohár könyvét, a Körülölelő Fény teljesíti a munkáját rajtuk, és mindüket a Mahszomon túlra emeli.

Tehát mi fog történni az újonnan érkezőkkel? Mindig lesznek újonnan érkezőink. A Korrekció teljes végéig, mindig lesznek olyanok, akik évek óta vannak az útjukon, és olyanok, akik csak most kezdik. Tehát mit tegyünk?

A pillanatban, amikor a tanulók többsége, akik most vezetnek, elkezdik tanulni a Zohár könyvét, ez lerövidíti az időt a többiek számára. Ha új tanulók csatlakoznak a többiektől, ezek az újonnan érkezettek ugrást tudnak tenni a fejlődésükben.

Ezt a gyermek példáján látjuk a mi világunkban. A gyermek beleszületik a világba, és hasznát élvezi az összes felkészülésnek, és erőfeszítésnek, amit a felnőttek világa előkészít a számára. Teljesen nincs tudatában annak, hogy ezek az előkészületek érte voltak, amikor újszülött születik, különleges gépek és szerkezetek gondoskodnak róla. Készen állnak a kisbabára: pelenkák, különleges ételek, és termékek és szolgáltatások sokasága. Közel a világ fele elkötelezett a gyermekek minden szükségletének kielégítése felé.

Egy gyermek a világban foglaltatik benne, és együtt nő a generációjával. Nem a kezdetektől kezdi, a 20.000 évvel ezelőtti állapotból. A szintjének egy modern generációjához csatlakozik, az ő fejlődési szintjükön az összes haladási feltétellel együtt. Ő rögtön a kortárs fokunkra érkezik, számítógépekkel, mobiltelefonnal és mp3-lejátszóval körülvéve. A legjobb dolgokat adjuk neki, amit képesek vagyunk megteremteni.

A spiritualitás pontosan ugyanígy működik. Amikor a „gyerekek” jönnek, amikor csak „megszületnek” és nincs semmijük, muszáj nekik mindent megadnunk ami a felnőtt diákjainktól származik.

Gyorsan beleolvadnak mindenbe, és még tőlünk is magasabbra nőnek.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,123 seconds.