Dr. Michael Laitman

Miért ma kezdtük el tanulni a Zohárt?

Nemrég rengeteg olyan kérdést és panaszt kaptam, hogy miért kezdtük el tanulni a Zohárt ha nem értünk belőle semmit! Mások másfelől írják, hogy „Ha a Zohár elhozza a Körülölelő Fényt, miért nem kezdtük korábban tanulni? Miért kellett elvesztegetnünk annyi évet?”

Azok, akik több éve tanulnak velünk, és most kezdték tanulni a Zohár könyvét érzik, hogy nem tudtak volna ennek hamarabb nekikezdeni. Ebbe belefoglaltatik annak megértése is, hogy nincs választásunk, és hogy a Zohár nélkül képtelenek lennénk bármit elérni. A felkészülés megértést is magába foglal, ami arra irányul, hogy van egy különleges, csodálatos erő a Zohárban és csak ez képes segíteni nekünk. Végső soron, nem tudok egyedül, saját erőmből felmászni a hegyen; a z egyetlen dolog, ami ránk vár az, hogy várjuk fentről a megváltást.

Azért hogy egy ember elkezdje keresni a Reformáló Fényt, az illetőnek el kell veszítenie a hitét a saját erejében, és meglátnia, hogy egyedül képtelen bármi is elérni. Ahogyan írva van az egyiptomi rabszolgaságról: „És Izrael fiai sírtak munkájuk nyomán. ” Más szavakkal, kétségbeesetten emeljük fel a kezünket, és felismerjük, hogy már nem tudunk semmit tenni – mindent megpróbáltunk és semmi sem segít.

Ahhoz, hogy elérjünk erre a pontra, egy személynek idősnek és tapasztaltnak kell lennie; a felnőtté érése több év Kabbala tanulás során történik. Ezt az érzést nem ok nélkül kapja meg egy ember, és az évek nem vesztek kárba! Nagy haszon származik belőlük, és ez a haszon fel fog tárulni a számunkra.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,132 seconds.