Dr. Michael Laitman

A munkánk nagyon egyszerű

Rabas, a „Tóra jelentése és a Teremtő útjának munkája” című cikkében írja: Amikor valaki Tórát szeretne tanulni, a célt kell a szemei előtt tartania, az okot, amiért tanulni szeretne. A cél, ami a haszon ebben, a Tóra kivonata, ami a Reformáló Fény, ami benne rejlik.

Lényegében nincs szükségünk semmi másra. El kell képzelnünk, és megpróbálni érezni, hogy minden a Felső Fény miatt történik, ami „nincs más Rajta kívül”, ez azt jelenti, hogy Ő az irányító, és az úr, és csak ő tesz meg mindent.

Ennélfogva, csak vágynunk kell és várni a cselekedeteire, és a következményeire. A teljes munkánk az Ő cselekedeteinek magunkra vonásáról szól, annak érzéséről, hogy mi vagyunk az alacsonyabb szint, míg Ő a Felső Egy, és a Felső Fok, azaz a Fénnyel való hasonlatosság eléréséről. Ő cselekedni fog rajtunk, és hasonlatossá tesz minket Őhozzá, és mi vágyódni fogunk rá, vágyni, hogy hasonlóak legyünk Őhozzá.

Tehát a munkánk nagyon egyszerű. Nem fontos, hogy melyik passzusát olvassuk a Zohárnak és hogy miről szól; nem fontos, hogy mennyire értjük, amit olvasunk. Létezik a kapcsolatnak egy rendszere közöttünk és a Felső Fény között, ezt hívjuk a Zohár könyvének. Használnunk kell és vágyni rá, hogy a Fényhez hasonlatosak legyünk a tanulás alatt.

Ez a vágy felébreszti a Fényt, és működni fog rajtunk. Lassan elkezdjük érezni a hatását.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,631 seconds.