Dr. Michael Laitman

A belső változások határozzák meg a külső változásokat

Kérdés:

Lehetséges egy társadalmat Kabbalisztikus elvekre építve felépíteni a spirituális felfedezés elérése előtt?

Válaszom:

Nem, ez a két feltétel nem választható el egymástól. Mi egy olyan társadalmat akarunk felépíteni, mely a szeretet ereje által van irányítva. Az egységünkön belül fel akarjuk fedezni a Teremtőt, aki kitölti majd az összes teret közöttünk, és fenntartja szeretetünket és egységünket.

Mindez egy nemzet keretein belül lesz megvalósítva? A tény az, hogy az összes nemzet egy nemzetnek számít. Ez az ahogy a Babiloni szétszóratás előtt léteztünk. Képes mindez egy nemzeten belül megalakulni? Az egész világ egy nemzet. Ennél fogva nem szabad magunkat semmilyen kerettel limitálni. Csakis a belsőség miatt kell aggódnunk, és aztán folytatni tovább a külsőség felé.

Az egységünknek a Felső Erő által kell megtörténnie, és nem azért mert “jókká” akarunk válni, vagy mert magunk által akarunk egységre lépni. A Felső Erő fogja majd egységünket létrehozni, és meghatározni formánkat. Semmit nem kell művileg nekünk feltatlálnunk. Amekkora mértékben ez meg lesz jelenítve számunkra, akkora mértékben fogunk előre haladni. A Fény fog mindent felépíteni számunkra, és teszi majd kötelezővé számunkra amit tennünk kell.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.