Dr. Michael Laitman

A fiaim legyőztek engem

A Teremtő megteremtette az öröm kapásának vágyát, és minden pillanatban megújítja azt. Más szavakkal, mindig, amikor érzem a vágyat, hogy új örömöket kapjak, ezt a Teremtő teszi meg bennem. Ő tol és húz engem ezek felé a vágyak felé. Ő idéz meg minden impulzust bennem és irányít engem, mint egy kéz a kesztyűben, mindenkor új vágyakat bujtva fel bennem.

Amikor úgy teljesítem be ezeket a vágyakat, amiket a Teremtő adott nekem, hogy nem gondolok rá, hogy kitől jön ez és mi az oka ezeknek, akkor én a  mozdulatlan, növényi, állati szinten vagyok. Viszont mikor a szívben található pont felébred bennem, elkezdem megérteni, hogy ez a Teremtő, aki játszik velem, mintha egy kesztyű lennék a kezén.

Most mindenre a szívben található pontból tekintek ami történik. Meglátom, hogy Ő az, aki előidézi bennem, hogy új vágyaim legyenek. Mindenre a szívben található pontból tekintve ezzel a tudatossággal olyan, mintha Belőle néznénk a dolgokat. Ezért van az, hogy a szívben található pont, ami a lélek embriója a „Teremtő része Felülről” névre hallgat. Ezzel a szívben található ponttal, megszerzem a lehetőséget, hogy az állatot emberré változtassam.

Hogyan teszem ezt? Úgy teszem, hogy a Teremtő ellen dolgozom, a természetem ellen, és az Ő keze ellen bennem. Visszautasítom, hogy vakon kövessek mindent, amit ő idéz elő bennem. Befejezem használni a vágyat, amit Ő emel bennem, és megfigyelem az okot és a célt, ami ugyanazon irányba cselekszik bennem. Bár Ő szeretné azt, én felfedezem, hogy van-e bármiféle függetlenségem itt. Felfedezem, hogy mechanikusan fel kell-e ébresztenem magam és beteljesíteni ugyanezt a vágyat, amit ő idéz elő bennem, mint egy kéz a kesztyűben, vagy már nem cselekszem így, és ettől a pillanattól kezdve függetlenül cselekszem. Ahogyan írva van „A fiaim legyőztek engem”.

Folytatom a Teremtő cselekedeteit megtenni, de azzal a feltétellel, hogy ugyanabban az irányban, ugyanazzal a gondolattal és ugyanazzal a szándékkal vagyok, mint a Vendéglátó. Szeretné feltárni Őt ebben. Szeretnék partnere lenni abszolút mindenben és egyesülni Ővele ezen a partneri kapcsoIaton keresztül.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.