Dr. Michael Laitman

Szabadság a száműzetésből az egész világ számára

Kérdés:

Mit kell megtenni annak érdekében, hogy új életet kezdjünk egy tiszta lappal, a Húsvét (Pészah) közelgő ünnepe során, ami az egónk alóli kivonulásunk ünnepe?

Válaszom:

„Tiszta lappal” új életet kezdeni, egy szükséges feltétel. Egy új korben élünk, egy olyan szakaszban, amikor a régi törvények már nem működnek. Nem tudunk úgy élni, mint azelőtt, mert a világ globálissá vált. Új törvény működik benne: a közös rendszer törvénye, azaz a lelkek egységének rendszere és az ő összekapcsolódásuk a Teremtővel.

Ez az állapot nem létezett azelőtt. Ennek az állapotnak most kell feltárulnia, amikor az egész világ száműzetésben van, éppen úgy amikor a zsidók voltak az egyiptomi rabszolgaság során. A civilizáció mostanáig fejlődött, és az emberek nem tudták, hogy száműzetésben vannak, ami ezt jelenti, hogy korrigálatlan világban élnek.

Arra gondoltunk, hogy  mi fejlődünk, előrelépünk hódítunk és építünk, és jobban megvalósítjuk az egónkat. De most az egész világ felfedezi, hogy száműzetésben van az abszolút, globális rendszerrel kapcsolatban. Viszont a világ nem lesz képes egyedül csinálni valamit, hogy kijöjjünk ebből a száműzetésből. A G-8 és a G-20 konferenciák nem lesznek képesek segíteni. A világ nem lesz képes egyedül egyesülni.

A világnak csak az a része, amit „Egyenesen a Teremtőhöz”-ként (Jasár Él, Izrael) ismerünk, lesz képes az egység felé vinni azt. És egy tiszta lappal kell kezdenünk ezt az egységet az egész emberiségnek, hogy lássák, hogy vannak emberek minden nép sorai között, akik az Teremtő felé sóvárognak.

Nézzük meg, mennyi csoport és egyéni tanuló van a világon, akik velünk tanulnak. Ez azért van, mert a Malhut a Binában található meg, és a Bina a Malhutban és mindkettőnek korrekcióra van szüksége. Tehát mindünknek együtt kell a világot egységre vinnünk.

Sőt mi több, össze kell kapcsolnunk magunkat, azokkal az emberekkel, akik egyszer a spirituális szinten voltak és átmentek a közös lélek törésén a Templom elpusztításának idején, akik a testi népe Izraelnek. A pillanatban, amikor ezek az emberek kapcsolódni kezdenek hozzánk, Izrael tíz elveszett törzse feltárul majd és ők is kapcsolódnak hozzánk.

Végül, egy hatalmas erő fog feltárulni, de ami leginkább számít, az az egyedüli, minőségi, belső rész, ami meg tudja teremteni ezt az egységet. Az egész világnak szüksége van egy magyarázatra erre az érzésre, hogy ők száműzetésben vannak a globális, közös rendszerrel kapcsolatban, és hogy az összes léleknek egységre kell lépnie.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,114 seconds.